Hasmenést okozott a rovarirtós pizza Japánban
Az Aqlifoods egyes fagyasztott élelmiszereibe malation nevű rovarirtószer került. Több mint háromszázan rosszul lettek.
Az Aqlifoods egyes fagyasztott élelmiszereibe malation nevű rovarirtószer került. Több mint háromszázan rosszul lettek.
2010 májusában a Jacksonville-ban élő László Hanyecz 10 ezer Bitcoint ajánlott annak, aki rendel neki két pizzát. A 10 ezer virtuális pénz valós ára akkor 25 dollár volt, ma viszont már 6 milliót érnek.
200 forintért is meg lehet ebédelni néhány belvárosi büfében, ahol jobb-rosszabb minőségű pizzaszeleteket árulnak.
Az olasz nemzeti eledelnek számító pizzának egyre nagyobb a sikere az egész világon - derült ki az olasz vendéglátósokat tömörítő Fipe hétfőn közölt adataiból, amelyeket a Nápolyban rendezendő pizza világbajnokság alkalmából tettek közzé.
Magyarország legjobb pizzája, legjobb hamburgere, legjobb paradicsomos pacalja. Az utóbbi időben elhalmozzák dicséretekkel az ország egyik legkülönlegesebb vidéki éttermét. De mi a legszegényebb megye kellős közepén működő olasz-magyar vendéglő titka, hogyan lett a Sarok Presszóból az olasz séfek által is magasan jegyzett Anyukám Mondta. Hogy mondott-e bármit Anyuka, a cikkből kiderül, a felfedett titokból annyit elárulhatunk, hogy a sikerhez egy testvérpár konok minőségmániája kellett.
Budapesten a legsikeresebb üzleti modellek közé verekedték magukat a 200 forintos pizzaszeleteket árusító üzletek, melyek döntően az éjszakai bulizásba induló, vagy onnan hazatántorgó fiatalok gyomrára apellálnak. A terméket innovatívnak nevezni kis túlzással sem lehet. Sokkal inkább a megfelelő hely és a jó időzítés találkozásáról van szó. Hiszen mi olcsóbb és laktatóbb van egy kétszáz forintos pizzacsíknál?
A kollégiumi kapucsengők gyakran szólnak. Az éttermi házhoz szállítók adatbázisában gyakori címek a bentlakásos intézmények, ha elfogyott a mama főztje, de pénz még van, a diákok előszeretettel verik el pizzára vagy másra. A Facebook-generáció néhány tagja ebben is ötletet talált, mert nem volt elégedett az éttermi keresőoldalakkal. Csinált egy interaktívat.
Kezdetben felülstilizált melegszendvicsre hasonlított, majd a tészta felvette az eredeti pizzához hasonló formát. Az ízesítéssel sok mindent fel lehet javítani, de el is lehet rontani. Negyven éve esszük, és nem unjuk.
Ha tetszik, ha nem a felkent magyar konyházóknak, a pizza immár a honi kulinária alaptétele. Népszerűségben veri a lángost és a fánkot is, annak ellenére, hogy többnyire az eredeti olasz tésztához van a legkevesebb köze. Ennek oka nemcsak a magyar fantázia gazdagságát bizonyítandó, meghökkentő feltétek sokszínűségében keresendő, hanem abban a szomorú tényben, hogy ha ránk tör a csillapíthatatlan pizza-ehetnék, szinte azonnal nyúlunk a telefonért és hívjuk a pizzafutárt.