MTI/Magyar Nemzet Oktatás

MN: pluszpénzt ígérnek a túlórázó pedagógusoknak

Pluszpénz illeti meg a pedagógusokat, ha a kötött munkaidőn, vagyis heti 32 órán felül benn kell maradniuk a munkahelyükön – írja a Magyar Nemzet azzal a kollektív szerződéssel kapcsolatban, amelyet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Pedagógusok Szakszervezete pénteken kötött.

hvg.hu Gazdaság

Blikk: 1,8 millió búcsúpénz jár Matolcsynak

Duplán is jól jár a Blikk szerint Matolcsy György azzal, hogy a miniszteri bársonyszékből a Magyar Nemzeti Bank elnöki székébe ült át. A volt tárcavezető nemcsak nagyobb fizetést kap, de mint a lap megtudta: 1,8 millió forint pluszpénz is jár neki a távozás miatt.

hvg.hu Gazdaság

Nem lesz itt 95 milliárdos bevétel a pénztárgépekből

A hétvégén a kormány benyújtotta a pénztárgépek adóhatásoghoz történő bekötésével kapcsolatos javaslatot. Az elektronikus-naplós pénztárgépeket 2013 második felére kell beélesíteni, így azonban kétséges, hogy a jövő évre várt 95 milliárdos bevétel elérhető-e.

MTI/Magyar Nemzet Itthon

MN: a chipsadóból számíthatnak pluszpénzre az egészségügyi dolgozók

A legnagyobb terheléssel és kockázattal járó munkakörökben dolgozó egészségügyiek kapnak idén abból a hárommilliárd forintból, amely a népegészségügyi termékdíjból, vagyis a chipsadóból folyik be - írja a Magyar Nemzet. A 120 ezer egészségügyi dolgozó közül körülbelül 42 ezer számíthat pénzre.


A címlapról ajánljuk