Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#recept

Gasztro

A hét receptje: Petőfi rostélyos burgonyalángossal

„Nesze, galuskának elég lesz e darab, aztán gombócot kapsz, hanem összeharapd!” - János vitézt kínálják így a kősziklákat eszegető óriások. Tán, ez az egyetlen alkalom, amikor evés egyáltalán szóba jön Petőfi Sándor valamely művében.

Haulitus Anikó Gasztro

A tökéletes madártej - recept

A madártej szinte mindenki gyerekkori kedvence. Sőt, megkockáztatjuk, valami olyan finomság, ami elkísér minket a bölcsőtől a sírig. Egy éppen mostanában zajló internetes, össznépi szavazás tanúsága szerint pedig népszerűsége vetekszik a somlói galuskáéval és a palacsintáéval.

Krisztina O'Brien Élet+Stílus

Tények és tévhitek az avokádóról - recept

Az avokádó csak pár éve került be a magyar piacok, boltok kínálatába. S a megjelenése óta állandó vita tárgyát képezi. Gyümölcs-e vagy inkább zöldség? Hizlal-e vagy fogyaszt? Egészséges-e vagy egyenesen mérgező?

Gasztro

Rozé kacsamell háromszor - különleges receptek

A rozé kacsamell manapság nagy divat, a legtöbb étterem étlapján feltűnik. Jó hír, hogy otthon is nagyon egyszerűen elkészíthető méghozzá pillanatok alatt. Most három különleges receptet mutatunk be.

hvg.hu Gasztro

A hét receptje: Dobos torta

A Dobos torta igazi hungarikum. Finom és tömör gyönyör. Méltó egy Bálint napi meglepetésre, nem szólva a globalizációs Valentinról.

Haulitus Anikó Gasztro

A tökéletes bukta - receptek

A kelt tésztáktól sok háziasszony ódzkodik, gondolván, hogy sikeres elkészítésük mesteri kiváltság. Pedig nem ördöngösség, érdemes belefogni, már csak a kicsit elfeledett, de annál finomabb bukta kedvéért is.

hvg.hu Gasztro

A legjobb receptek mogyoróból

A földimogyoró nagy mennyiségben nem tesz túl jót a bőrnek - mint általában az olajos magvak -, és hízlal is, de ha mértékkel fogyasztjuk, akkor kiváló eledel lehet. Most olyan recepteket mutatunk be, amelyek pont a mogyorótól lesznek nagyon különlegesek.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

A tökéletes fánk - receptek

Bár egész évben sokak kedvence, a fánk, igazán farsangkor lesz főszereplő. A vidám télűzés közepette tucatszám fogy a szalagos, a csöröge, a rózsa, a töltött, a bécsi.

hvg.hu Gasztro

Nem csak tészta, de Spagetti al Crudo igen

Aki az egy főre eső honos pizzériák és elmagyarosodott risztoranték számát tekintve azt gondolná, hogy mindent tud az olasz konyháról, sürgősen felejtse is el azt a mindent.

hvg.hu Élet+Stílus

A tökéletes pogácsa - recept

Gyerekkorom egyik rejtélye volt, hogyan is sülhet valami hamuban. Kedvenc mesehőseim tarisznyájából nem hiányozhatott az a bizonyos kis kerek harapnivaló. Amely aztán elkísért felnőtt koromra az értekezletekre, a mindenkori munkahelyi büfékbe, házibulikra, útjaimra itthon s külhonban. Igaz, többnyire nem hamuban sült.

hvg.hu Gasztro

Mesterszakácsok receptjei: a Le Meridien séfje

A többszörös “Legjobb francia étterem” díjjal kitüntetett Le Bourbon étterem francia konyhafőnökével kétségtelenül sokak számára igen kellemes pillanatokat jelent, Laurent Vandenameele pedig nem csak remek, hanem lelkes főnök is, aki készséggel állt rendelkezésünkre, amikor egy jó receptet kértünk tőle.

Tóth Sándor Gasztro

Érdemes belekóstolni – apácák recepttitkai

Nemcsak áhítattal élnek a megszentelt falak között a kolostorok lakói. Érdemes e sajátságos gasztronómiai lelőhelyeken kutakodni, és belekóstolni az apácák, szerzetesek főztjébe.

Kovács Máté Gasztro

Ne parázz, főzz!

Végy egy adag akaraterőt, fűszerezd ambícióval, szenvedéllyel, kíváncsisággal. Szükséged van tiszta szívre és lélekre. És adj hozzá szeretetet.

hvg.hu Élet+Stílus

A tökéletes puliszka - receptek

Puliszka, polenta, mamaliga, málé. Első hallásra tán egy mondóka kezdetének is tűnhet, de ez mind a kukoricadarából és -lisztből, számtalan ízesítéssel készült étel elnevezése.

hvg.hu Gasztro

A legjobb édes és sós szuflé receptek

Bár manapság is megtalálható néhány étlapon, a szuflé szinte már retró étel, pedig nagyon különleges és finom. Maga az elkészítés nem olyan bonyolult, egy hátránya van, hogy azonnal kell tálalni, mert amint kivesszük a sütőből, elkezd összeesni. Sós és édes szuflé ötletek következnek most.

1
32 33 34 35 36
39
„Az Európai Unió nagyon, nagyon rossz hozzánk” - mondta Trump, és fenyegetőzött

„Az Európai Unió nagyon, nagyon rossz hozzánk” - mondta Trump, és fenyegetőzött

Nem rajonganak a szomszédaik Meghan Markle-ért és Harry hercegért, hiába áradozott róluk annak idején Sharon Stone

Nem rajonganak a szomszédaik Meghan Markle-ért és Harry hercegért, hiába áradozott róluk annak idején Sharon Stone

Adrien Brody magyarjára rásegített a mesterséges intelligencia A brutalistában

Adrien Brody magyarjára rásegített a mesterséges intelligencia A brutalistában

Új vezetőt nevez Nagy Márton az Államadósság Kezelő Központ élére

Új vezetőt nevez Nagy Márton az Államadósság Kezelő Központ élére

Sokszor azért késik a mentő, mert az adott ingatlanon nem szerepel házszám

Sokszor azért késik a mentő, mert az adott ingatlanon nem szerepel házszám

Hulladékból aranyat csináló céget vesz a Mol, de még érdekesebb, hogy kitől

Hulladékból aranyat csináló céget vesz a Mol, de még érdekesebb, hogy kitől

Elon Musk reagált a karlendítése miatti kritikákra, szerinte unalmas, hogy vannak, akik mindenkiben Hitlert látják

Elon Musk reagált a karlendítése miatti kritikákra, szerinte unalmas, hogy vannak, akik mindenkiben Hitlert látják

Védővámok helyett európai gyárépítésre kéne ösztönözni a kínai autógyártókat a Mercedes vezére szerint

Védővámok helyett európai gyárépítésre kéne ösztönözni a kínai autógyártókat a Mercedes vezére szerint

Meghalt egy 9 hónapos kisbaba, akit 80 fokos vízzel fürdetett meg a nevelőapja

Meghalt egy 9 hónapos kisbaba, akit 80 fokos vízzel fürdetett meg a nevelőapja

A címlapról ajánljuk