Leharapta az orvos ujjbegyét egy beteg az USA-ban
Leharapta egy orvos ujjbegyét egy beteg az Egyesült Államokban, mert a doktor nem akart neki felírni gyógyszert.
Leharapta egy orvos ujjbegyét egy beteg az Egyesült Államokban, mert a doktor nem akart neki felírni gyógyszert.
Amikor a kánikulát csak a vízben, vagy egy hűvös szobában tudjuk átvészelni, a forró levesek és sültek helyett jobban esik – és egészségesebb is – egy-egy könnyű nyári fogás. Ráadásul elkészítésükhöz nem kell sok idő és ügyesség. Tippek.
Ennyire beszédes és sok neve, felhasználhatósága, és egyben gyógyító hatása kevés más zöldségfélének van. Idehaza még mindig nem olyan népszerű, mint a mediterrán és távol- keleti országokban.
Mignonnak írták, minyonnak mondták, annak meg nem volt semmi értelme. Így lett a „minyom” gyerekkorom egyik kedvence.
A hideg levesek igazi, ízes felfrissülést kínálnak a nyári napokra, percek alatt elkészülnek a jól összeválogatott friss gyümölcsökből, zöldségekből.
Grillen, serpenyőben, sütőben, egyben vagy szeletben, hidegen vagy melegen, füstölve, nyersen vagy főzve a tarja öreg hentesek, ifjú ragadozók és köztes hódolók szerint a legszaftosabb hús.
Szerzőnk, Varjú Katalin révkomáromi pedagógus újabb története a felvidéki roma közösségek mindennapi betevőjéről, a cigány- avagy bokoji kenyérről szól.
Nem túlzás azt állítani, hogy a palacsinta a világ egyik legkedveltebb finomsága. Legyen az édes vagy sós, tálaljuk desszertként, főételként, feltekerve, összehajtva, csúsztatva vagy rakva, melegen, netán fagylalttal töltve, hidegen - megunhatatlan.
Mai tudásunk szerint az alkohol lebomlását nem lehet gyorsítani, így felesleges bármilyen kijózanodást serkentő szer használata. A kellemetlen tünetek azonban enyhíthetők, például ásványvízzel és a zöldséges, gyümölcsös levesekkel, amelyek pótolják a hiányzó folyadékot és az ásványi anyagokat. A savanykás ételek is jól esnek a másnapos gyomornak.
Amíg nem kóstoltunk házilag készített fagylaltot, addig nem is tudjuk, milyen az igazi jeges finomság.
Magyarország az egyik legkevesebb, fejenként évi 2-3 kilogrammnyi halat fogyasztó ország a világon. A halétel elsősorban az ünnepekhez kötődik nálunk, pedig kívánatos lenne nagyobb mennyiségben és gyakrabban fogyasztani.
Sokak nagy kedvencének, a sztrapacskának külön fesztiválja és bajnokai vannak szomszédainknál.
Talán a legmegosztóbb fűszernövényünk. Van, aki imádja, és van, aki még a szagát se bírja elviselni. A népi gyógyászat mint görcsoldót, és puffadás gátlót ismeri. Sőt, komolyabb panaszokra kaportea fogyasztását is ajánlja, ami azért elég rosszul hangzik, még egy született kaporimádónak is.
Új sorozatunkban a hazai cukrászszíntér feltérképezésére vállalkozunk. Első állomásunk a ma is prosperáló legrégebbi magyar cukrászdinasztia, az Auguszt farkasréti műhelye.
A Könyvhétre jelent meg a Maláta-antológia. Ennek apropóján faggattuk a könyv szerkesztőjét, rovatunk szerzőjét, Kovács Gábort a sör irodalmáról.
Bárki, aki evett már curryt életében, egyetért azzal a megállapítással, hogy addiktív.
Kevés olyan szemvillanás alatt eltűnni képes desszert van, mint a tarte tatin. Minden idők egyik legnagyszerűbb édességét muszáj kipróbálni. Különösen, ha a végére akarunk járni a tavalyi almának, vagy az elejét venni az idei baracknak, nektarinnak.
A brownie veszélyes sütemény. Amikor egy egész tepsivel néz szembe valaki, nehéz eldönteni, hogy ki mit, azaz mi kit is készül bekebelezni.
Azt mondják, a szakács számára a csirke olyan, mint a festőművésznek az üres festővászon. Bármi megtörténhet vele. Akár a konyhai tűzhelyen, akár a kerti grillezőn.
A piacokon hiába is keresnénk, viszont úton-útfélen körülöttünk ringatózik, ingerkedik a bodza. A tenyérnyi virágok vázában is jól mutatnának, de tegyük inkább üvegbe.