Nem hisz a csodadiétákban? Energiaszegény receptek
A gyors, kampányszerű fogyókúrák helyett inkább az életmódunkon változtassunk. Fontos, hogy a testtömeg-csökkentő diéta alatt soha ne legyünk farkaséhesek. Íme néhány energiaszegény recept.
A gyors, kampányszerű fogyókúrák helyett inkább az életmódunkon változtassunk. Fontos, hogy a testtömeg-csökkentő diéta alatt soha ne legyünk farkaséhesek. Íme néhány energiaszegény recept.
A reggeli étkezés jelentőségét csak a legádázabb diétaguruk kérdőjelezik meg, de zöldségnek, gyümölcsnek ők sem mernek tilalomfát állítani. Nincs mese, a napot fel kell turbózni. Sokszor azonban marad egy üres kávé vagy tea, kutyafuttában egy keksz. Kevés az időnk a reggeli rohanásban főzőcskére, komótos falatozgatásra. Gyors receptek, megszokott, jól bevált ízekkel.
Mindenhol, minden ünnepnek megvannak a maga sajátos étkezési szokásai. A zsidó naptárban a történelmi zarándokünnepek és emléknapok mellett van egy olyan jeles dátum, amit az öröm, a nagy evés-ivás jegyében köszöntenek. Ez a Purim, a zsidó farsang, amelyet mostanság ünnepelnek. Ilyenkor készítik a legkülönlegesebb süteményeket.
A nagy tavaszi méregtelenítő és fogyókúrák egyik aduásza a cékla. De ott a helye a mindennapok konyhájában is.
A böjt alatt fogyasztandó italok lehetőleg bio zöldségekből és gyümölcsökből készüljenek. Böjt idején csak a főzőlevét kortyolgatva, böjt után a zöldségekkel együtt fogyasztható - szögezi le Dánielné Rózsa Ágnes, dietikus.
A Valentin nap hazai megünneplése nagyjából egyidős a rendszerváltással. Február 14-hez, azaz a Bálint naphoz azonban több régi magyar népi hiedelem, szokás is kötődik.
Összegyűjtöttük a szervezetben felhalmozódó zsírok kiürülését leginkább segítő tíz teaitalt. Amellett, hogy segíthetnek a felesleges kilóktól való szabadulásban, finom és egészséges meleg folyadékként táplálják szervezetünket.
Itt a tavasz, lassan színesedik a piac. Várjuk és vágyjuk a primőr zöldséget. Az elsők között kacsingat ránk az újhagyma. De ott a kamrában még az ördögadta régi is.
Elengedtük a farsang farkát, húst hagytunk, torkoskodtunk. Most mit együnk? Eljött az ideje, hogy elkáposztásítsuk a káposztás tálat. Amit igencsak lebecsülünk, ha nem lapul benne jókora dagadó, kövérkedik töltelék, kolbász.
Kevés olyan kiváló, igénytelen, sokféleképp felhasználható zöldségféle van, mint a csicsóka. Ezt a különös és kissé talán komolytalan nevű növényt valahogy mégsem valami sokra értékeljük.
Különlegességek vadhúsból, lángoló palacsinta - ezen a héten mámoros fogásokat ajánlunk. A recepteket Dánielné Rózsa Ágnes dietetikus, a Medizóna szakértője állította össze.
Ha egyáltalán van háztartásunk, akkor maradékunk is van. Nem kell rögtön a kukába hajítani a maradványokat, pláne az ilyen válságos időkben. Némely értéktelennek tűnő ez meg az bámulatos átváltozásra képes.