MTI Tech

Rejtélyes "tömegsírt" találtak a régészek Hódmezővásárhelyen

A 8. századi sírban tizenegy, különböző időpontokban elhunyt, de egy időben eltemetett ember földi maradványait találták meg, akik nem háborús okokból és nem is járványban haltak meg. A sírból férfiak, nők és gyerekek maradványai is előkerültek.

hvg.hu Élet+Stílus

Megoldódott a rejtély, 71 év után virágot vihetett apja sírjára egy budapesti nő

Egy 71 éves budapesti nő sosem találkozhatott az édesapjával, mert még a születése előtt meghalt, de a sírját sem tudta látogatni, mert nem tudta, hol temették el – mostanáig. Kiderült, hogy az egyik makói temetőben édesapjáé az a hősi sír, amelyen eddig az „ismeretlen honvéd” felirat állt – derül ki a keddi Délmagyarországból.

MTI Élet+Stílus

Hivatalos: megtalálták Arisztotelész sírját

Az ókori görög városban, Sztageirában ásatásokat végző görög régészek jelentették be, hogy megvan Arisztotelész sírja. A 2400 éves sír feltárása a térségben 20 éve folyó régészeti kutatások legfontosabb eredménye, amelyről a Szaloniki Arisztotelész Egyetemen rendezett nemzetközi konferencián számoltak be a szakemberek – adta hírül csütörtökön a The Greek Reporter görög napilap honlapja.

MTI Világ

Felnyitják az egykori orosz cár sírját

Az utolsó orosz cár, II. Miklós apjának, III. Sándornak a holttestét is exhumálják a Romanov-család 1918-as meggyilkolásának ügyében újraindított eljárásban, hogy "az utolsó kétségeket is kizárva" sikerüljön azonosítani a családtagok maradványait.

hvg.hu Itthon

Savval öntöttek le sírokat Püspökladányban

A sírrongálás szokatlan módját választotta egy ismeretlen elkövető Püspökladányban. A múlt héten maró hatású anyaggal öntött le több síremléket. A rendőrség keresi.

MTI Világ

Lerombolták Szaddám Huszein sírját – fotók

Szinte teljesen lerombolták Szaddám Huszein iraki diktátor síremlékét, amikor Tikrít városáért harcoltak az iraki biztonsági erők az Iszlám Állammal – jelentette az AP amerikai hírügynökség.

MTI Kult

Nem nyugszanak, míg meg nem találják Federico García Lorca sírját

A dél-spanyolországi hatóságok szerdai tájékoztatása szerint megkezdődött az újabb kutatás Federico García Lorca sírja után: a régészek reményei szerint ezúttal sikerül megtalálni azt a tömegsírt, ahova a spanyol polgárháborúban kivégzett híres spanyol költőt 1936-ban eltemethették.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk