hvg.hu Kult

Idén is megmutathatják legjobb képeiket a magyar fotósok

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya idén is meghirdeti a Magyar Sajtófotó Pályázatot. A hagyományokhoz híven a pályázatra elsősorban a hazai és határon túli sajtó munkatársainak jelentkezését várják, de – a korábbi évekhez hasonlóan – a pályázat nyitott mindenki számára.

hvg.hu Nagyítás

Népszabadság: Volt egyszer egy fotórovat

Nem tudjuk, hogy most akkor múlt időben kell már, vagy még mehet a jelen idő, kicsit dadog a gondolat, mert egy műhelyről kellene írni most, a Népszabadság fotósainak műhelyéről, amelynek munkáját, szellemiségét megannyi hazai és külföldi fotográfiai díj fémjelzi, és persze az olvasók elismerése. Az olvasóké, akik korábban szinte valamennyi lapszámban találtak egy-egy képet, amelynek láttán felkapták a fejüket, és magukban azt gondolhatták: igen, ezek a közös történelmünk kiemelkedően fontos pillanatai, de a közös történelmünk most botlott egyet, mert ne csapjuk be magunkat, alighanem minderről inkább múlt időben kell írni: volt egyszer egy Népszabadság.

hvg.hu Nagyítás

Harminc év legkiválóbb magyar sajtófotói - Nagyítás-fotógaléria

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége 2012. március 24. és május 6. között ismét a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezi meg a ''Harminc év képekben'' című, az elmúlt három évtized legjobb magyar sajtófotóit bemutató összefoglaló kiállítást, valamint a XXX. Magyar Sajtófotó Kiállítást. Harminc év a történelemben egy pillanat, egy ország életében már meghatározó is lehet; nekünk, halandóknak pedig az életünk, mellyel ezeken a képeken szembesülhetünk, elgondolkozhatunk, vagy akár nevethetünk.


A címlapról ajánljuk