# sanghaji világkiállítás 2010

MTI Itthon

Papcsák utolsó feljelentése

Feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) a sanghaji világkiállítás magyar pavilonja körüli ügyben hűtlen kezelés és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt. Az álomsziget pedig nem kiemelt projekt többé.

hvg.hu Világ

Megtartanák a Gömböcöt a kínaiak

A Sanghaji Expo Múzeumba kerülhet a legnagyobb Gömböc - tette közzé a kínai világkiállítás magyar megjelenésének szervezője, a Genexpo 2010 Hungary. Az expó szervezői ugyanis azt kérték, hogy a magyar pavilonban kiállított találmányt a zárás után az Expo Múzeum kaphassa meg. A 2,5 méter magas, több tonnás Gömböc azonban nem csupán az expó szervezőinek fantáziáját mozgatta meg.

Kóti Lóránt Vélemény

Sanghaji országblamázs – EXPO-fiaskó Kínában

Magyarország finoman szólva nem a legjobb arcát mutatta meg eddig Kínának a sanghaji Expón. A korábbi Expo-kormánybiztos Huszty András érdekkörébe tartozó Genexpo 2010 Kft-nek off-shore-gebinbe adott magyar részvétel és a hazai expo-szennyes kinti kiteregetése nem tett jót az országimázsnak.

MTI Világ

A Genexpo szerint a minisztérium elferdíti a tényeket

Nem felel meg a valóságnak a Genexpo szerint a közigazgatási tárca több állítása sem, a sanghaji expón való magyar megjelenés lebonyolításával megbízott Kft. leszögezi, hogy a szerződéses kötelezettségeit teljesítette, ezzel szemben a minisztérium négy hónapja egyetlen forintot sem utalt át a cégnek.

MTI Világ

Faképnél hagyták a magyar expópavilont a kínai dolgozók

Fizetésük elmaradása miatt munkaidejük befejezte előtt elhagyták a magyar pavilont a sanghaji expón a kínai műszaki dolgozók és a takarítók, de a biztonsági személyzetet sikerült a pavilonvezetésnek visszatartania - tudta meg az MTI Sanghajból szerdán. A kabinet felvette a kapcsolatot a kínai állammal és az EXPO képviselőivel az ügy mihamarabbi tisztázása, illetve megoldása érdekében, reagált az eseményekre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

hvg.hu Itthon

Elfogadhatatlannak tartja a minisztérium a sanghaji expó dokumentumait

A Genexpo 2010 Hungary Kft. és annak alvállalkozói - a BMC Kft. kivételével - többszöri felhívás ellenére sem tudtak tételesen elszámolni a szerződéseikben vállalt kötelezettségeik teljesítésével - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM). A tárca szerint az eddig csak másolatban átadott dokumentumok között több irat felismerhetetlen és azonosíthatatlan.

MTI Tech

Két sofőr nélküli autó tart Sanghaj felé

Némi karosszériakár és egy huszonkét órás kényszerpihenő az orosz határon - ez az eddigi mérlege a hónap elején Olaszországból startolt két vezető nélküli autónak, amelyek úticélja a sanghaji világkiállítás.

MTI Itthon

Navracsics államtitkárához kerül a sanghaji világkiállítás

Külön meghatalmazás nélkül, saját hatáskörben látja el a sanghaji főbiztos feladatait a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Gál András Levente - közölte Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

MTI Világ

Vihar a sanghaji magyar pavilon körül

A kormány szerint a sanghaji világkiállítás magyar pavilonjának üzemeltetésére, a programok megvalósulására "minden jogos és arányos költség kifizetése megtörtént". A Népszabadság korábban arról írt, hogy a kormány hónapok óta nem folyósítja a pavilon fenntartásához szükséges forrásokat, így azt a bezárás veszély fenyegeti.

MTI Itthon

A rendőrség is vizsgálja az expóügyet

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a rendőrség gazdasági bűnügyeket vizsgáló csoportjának kíváncsiságát is felkeltette a sanghaji világkiállításért felelős korábbi állami vezetők tevékenysége.

MTI Itthon

Papcsák: négy állami szerződést vizsgál a KEHI

Papcsák Ferenc kormánybiztos javaslatára négy, az előző ciklus alatt kötött állami szerződést vizsgál a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI): a sanghaji világkiállítást, a sukorói kaszinó koncesszióját, az Omninvest Kft.-vel kötött szerződéseket és a moszkvai kereskedelmi képviselet ingatlanértékesítését.

HVG Gazdaság

Pénz nélkül az expócég

Április óta nem fizet a sanghaji világkiállítás magyar megjelenéséért felelős fővállalkozó Genexpo 2010 Kft.-nek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), a követelés júniusig meghaladta a 300 millió forintot, a zömében kínai alvállalkozók már jelezték aggodalmukat – értesült a HVG.

hvg.hu Világ

Már félmillióan látták a sanghaji magyar pavilont

Alig egy hónap alatt félmilliónál is több látogatót fogadott a magyar pavilon a Sanghaji Világkiállításon - közölték a szervezők. A hivatalos számlálás alapján egy alig kétéves kislány személyében üdvözölhették az ötszázezredik vendéget, akit saját fotójával is ellátott, Budapest látványosságait ábrázoló bélyegívvel ajándékoztak meg.

1 2
Debrecenben nyílik meg a Xiaomi első vidéki üzlete

Debrecenben nyílik meg a Xiaomi első vidéki üzlete

Jővő héten dönt a kormány a karácsonyi időszak járványügyi intézkedéseiről

Jővő héten dönt a kormány a karácsonyi időszak járványügyi intézkedéseiről

A Samsung Galaxy S21 lehet a telefon, amelynek most kiszivárogtak a teszteredményei

A Samsung Galaxy S21 lehet a telefon, amelynek most kiszivárogtak a teszteredményei

500 forintos hétvégi adatjegyet vezetett be a Telenor, 100 GB jár érte

500 forintos hétvégi adatjegyet vezetett be a Telenor, 100 GB jár érte

Minden állatnak jól állna, ha cicafeje lenne

Minden állatnak jól állna, ha cicafeje lenne

A jobbnál is lesz jobb: az Apple az M1 lapka utódján dolgozik

A jobbnál is lesz jobb: az Apple az M1 lapka utódján dolgozik

27 éve fogant, most született meg egy kislány

27 éve fogant, most született meg egy kislány

Már egy sima kisbuszt is a Nürburgringen tesztelnek – videó

Már egy sima kisbuszt is a Nürburgringen tesztelnek – videó

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával