Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#sef

hvg.hu Gasztro

Tökéletes focaccia - recept

Hívhatnánk egyszerűen csak kenyérlepénynek, lepénykenyérnek, hiszen Olaszországban mindennapi betevő vagy a mamma kemencéjéből, vagy a péktől.. De ez maga a nagy klasszikus, a Focaccia di Recco. A recept és tuti tippek a sütéshez Simone Marcedula séftől.

SzJ Gasztro

A vonatozó ínyenc - recept

A Travel Channel nálunk is népszerű sztárja, Jonathan Phang, aki mellesleg Naomi Campbell, Liv Tyler és Tyra Banks ügynöke volt korábban, ismét visszatér a képernyőre és folytatja gasztronómiai kalandozásait, ezúttal Skóciában, Kanadában, Ausztráliában és Peruban. Nemrégiben Budapestre látogatott, és egyik kedvenc receptjét is megosztotta olvasóinkkal.

T.S. Gasztro

Olcsón, jót a Nagyhéten is – recept

Pár száz forintból kijön böjtös vacsoraajánlatunk. De akár az ünnepi menübe is beépíthetjük valamelyik fogást, ha a szokásos húsvéti sonka és főtt tojás mellett valami változatosságra vágyunk.

MTI/hvg.hu Gasztro

Jövőre Budapesten a Bocuse d'Or - villáminterjú

A világ legrangosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg 2016. május 10 -11-én a SIRHA Budapest nemzetközi vendéglátó-és élelmiszeripari szakkiállitás keretében. A felkészülés már most megkezdődik, tájékoztatták a szervezők a sajtó képviselőit hétfőn délelőtt a New York kávéházban. Az eseményen Jerome Bocuse, a versenyalapító Paul Bocuse fia is részt vett, és válaszolt munkatársunk kérdésére.

hvg.hu Gasztro

Az év újabb legjei

A 22. Best of Budapest & Hungary szavazásra idén több mint kilencezer szavazat érkezett. A voksok és a szakmai zsűri döntése alapján 59 különböző kategóriában osztották ki a legjobbaknak járó elismerést. A díjözönből szépen jutott a magyar gasztronómia és vendéglátás meghatározó szereplőinek.

T.S. Gasztro

Olcsón is lehet jót főzni! – recept

1,61 euró, ennyi a bekerülési költsége annak a háromfogásos menünek, amelynek fogásait egy, neves katalán séfek által összeállított recepttárból válogattuk. A nyomtatott formában és e-könyben egyaránt megjelenő kiadvány, amint arról nemrégiben hírt adtunk, élelmezési segélyre szorulóknak készült.

Tóth Sándor Gasztro

Négykezes vacsorák 28 Michelin csillaggal

Valószínű sohasem főzött-sütött együtt annyi Michelin-csillagos szakács, mint az elmúlt napokban a dél-spanyolországi Marbellán. Egy estén a neves katalán séf, Ferran Adriá előtt tisztelegtek étterme, az El Bulli menüivel, majd a vendéglátó Dani García és híres külföldi szakácsvendégei „négykezes” ételremekei kerültek a vacsoraasztalra.

hvg.hu Gasztro

A szakács intim világa

„Otthon, a konyhámban engedélyem van arra, hogy teljesen ellazuljak. Ez az a hely, ahol szórakoztatni tudok másokat, és magamat is, és ahol az ételt még jobban felfedezem” J.M.

hvg.hu Gasztro

Sztárszakács a fedélzeten

Nem akárkinek a menüjét eszik az elkövetkezendő hat hónapban a Párizs - New York járaton a francia légitársaság business osztályának utasai. Anne-Sophie Pic, három Michelin csillagos séf főzte ki az új menüket.

T. S. Gasztro

Ahol a legjobb séfek esznek

Egyedülállónak nevezhető a legújabb nemzetközi éttermi kalauz, amelyben a világ legkiválóbb szakácsai ajánlják kedvenc éttermeiket, bárjaikat és kávézóikat, ahová munka után vagy szabadidejükben ők is szívesen betérnek.

hvg.hu Gasztro

Tripla ragyogás

A franciáknak már nem kell izgulniuk. A pár napja megjelent Michelin kalauz 2015-ös francia kiadása szerint továbbra is a három csillagos vezető gasztro nagyhatalmak között vannak.

hvg.hu Gasztro

Pálinkás lecsó és vérpuding

A világhírű magyar konyha lemeze jó ideje lejárt. Már nem is vitatkozunk rajta, hogy olyan volt-e, ahogy beállították, vagy csak propaganda fogás volt. Kétségtelen viszont, hogy a magyar konyha nem egy fogása messze földön nagyon is ismert és népszerű lett. Most, amikor a magyar gasztronómia tényleg odarajzolta magát a világtérképre, érdemes utánanézni, hogy is gondolják újra Budapest legjobb helyein a klasszikus fogásokat.

hvg.hu Gasztro

Jack bácsi ükunokahúga whiskey-vel főz - recept

Közép-európai körútja során a napokban Budapesten járt Jack Daniel ükunokahúga, Lynne Tolley. Amellett, hogy a márka utazó nagykövete és whiskey mesterkóstoló, még séf, szakácskönyv író is. Ezúttal nemcsak kóstolt, de főzött is egy belvárosi étteremben. Naná, hogy whiskey-vel. Hamisítatlan amerikai fogásokat.

T.S. Gasztro

A sonka, ami összeköt

A gasztronómia és a művészet két olyan távoli országot is összehoz, mint Japánt és Spanyolországot. Jelen esetben kapcsolatukban a sonka az egyik főszereplő, a másik pedig egy szobrász- és restaurátor művész.

Csíki Sándor Gasztro

A pisztráng és a gyöngytyúk világkarrierje

A nagy érdeklődéssel kísért Bocuse d’Or szakácsverseny idei lyoni döntőjének két kötelezően előírt alapanyaga a hideg, oxigénben gazdag patakok királya, a barna pisztráng, és a francia minőséget jelképező Label Rouge szülőhelyéről, az erdős Landes vidékéről származó, szabadtartású gyöngytyúk volt.

hvg.hu Gasztro

Magyar tál Gömböccel

„Hihetetlen!” – így kommentálták a műsorvezetők a magyar hústál bemutatását szerda délután a Bocuse d'Or versenyen. A versenymunka kulcsmotívuma a Gömböc volt. S ez igenis begurult a legemlékezetesebb tálak közé.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

A csülökpörköltet is szereti Bourdain

Az Élesztőben jót sörözött, a New York kávéházban pedig bekebelezett egy négyfogásos menüt Anthony Bourdain, a világhírű amerikai séf. Mellesleg filmet forgatott a CNN-nek.

-gy- Gasztro

Gasztro trendek 2015

Helyi, helyben termesztett, fenntartható, egészséges, természetes - ezekkel a kulcsszavakkal operálnak a tengerentúlról érkezett idei profi gasztro előjelzések. De a sokszínűség jegyében helyet kérnek maguknak másféle gasztro jóslások is a globális kávézaccból.

T.S. Gasztro

Válságellenes konyha hazaiból

Vajon mi kerül az esztendő első elnöki fogadásain a moszkvai Kremlben az asztalra? Milyen a hatása a nemzetközi korlátozó intézkedéseknek Oroszország reprezentációjára? A kihívásra egyértelmű választ ad a Kreml főszakácsa, aki konyháját a hagyományos orosz ételekre alapozza.

T.S. Gasztro

Búcsúzik a Fehér Ház séfje

Élete legjobb állását hagyja el a fülig szerelmes szakács, aki az USA elnökének és családjának volt eddig a személyi séfje és táplálkozási tanácsadója. A sikeres főzőguru döntésének oka: feladta eddigi agglegénységét, s friss házasként feleségét követi New Yorkba.

1
5 6 7 8 9
12
Financial Times: Trump második korszakában a hatalom fékjei és ellensúlyai olyan próbának lesznek kitéve, mint még soha

Financial Times: Trump második korszakában a hatalom fékjei és ellensúlyai olyan próbának lesznek kitéve, mint még soha

Ryan Gosling szerepelhet az új Star Wars-filmben

Ryan Gosling szerepelhet az új Star Wars-filmben

Megszólalt Trump magyar államtitkára: Nem fogunk amerikai csapatokat látni Grönlandon partra szállni

Megszólalt Trump magyar államtitkára: Nem fogunk amerikai csapatokat látni Grönlandon partra szállni

Trump után szabadon: egy orosz képviselő Orosz-tengerré nevezné át a Fekete-tengert

Trump után szabadon: egy orosz képviselő Orosz-tengerré nevezné át a Fekete-tengert

Angelina Jolie filmje hű tudott maradni Maria Callas akaratához, és meg merte mutatni, hogy hajómágnás szerelme csúnya volt

Angelina Jolie filmje hű tudott maradni Maria Callas akaratához, és meg merte mutatni, hogy hajómágnás szerelme csúnya volt

A Belügyminisztérium szerint nem illetékesek válaszolni arra, milyen hatása lehet Magyarországra annak, hogy az USA kilép a WHO-ból

A Belügyminisztérium szerint nem illetékesek válaszolni arra, milyen hatása lehet Magyarországra annak, hogy az USA kilép a WHO-ból

4iG: „Az nem jó, ha megmondják, hogy valakivel nem dolgozhatunk”

4iG: „Az nem jó, ha megmondják, hogy valakivel nem dolgozhatunk”

Ursula von der Leyen: Új korszakba léptünk, kontinens méretű hatalmakkal van dolgunk

Ursula von der Leyen: Új korszakba léptünk, kontinens méretű hatalmakkal van dolgunk

Az állataikat mentik a gárdonyi civilek, még tart az olajszennyezés felszámolása

Az állataikat mentik a gárdonyi civilek, még tart az olajszennyezés felszámolása

A címlapról ajánljuk