#szilva

Szatmárból a japán Michelin-csillagos éttermekig jutott a magyar szilvalekvár
 

Szatmárból a japán Michelin-csillagos éttermekig jutott a magyar szilvalekvár

Egyre tudatosabbak a vásárlók, akik egyre inkább értik és érzik, mitől jó egy olyan lekvár, amiben a gyümölcsön kívül más nincs is. A jánkmajtisi Agricolae Kft.-nél mostanra abszolút beért, hogy a legmagasabb minőséget célozzák meg: már Japánban is sikert aratott szatmári szilvalekvárjuk. A klímaváltozást azonban ők is egyre vészesebben érzik a bőrükön – pontosabban a terményeken.

Dobos Emese Dobos Emese




Tökéletes édes és savanyú szilvából - recept
 

Tökéletes édes és savanyú szilvából - recept

Gombócból sokunknál csak a szilvás az igazi. S mi tagadás a szilvapálinkát sem vetjük meg. A szilva nagyon értékes és sokoldalúan felhasználható gyümölcs, pár hétig még frissen is élvezhetjük, de ízeit télre is üvegbe zárhatjuk.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó