#tücsökliszt

Mit szólna ahhoz, ha tücsök kerülne a pizzájába? Egy olasz cég kipróbálta - videó
 

Mit szólna ahhoz, ha tücsök kerülne a pizzájába? Egy olasz cég kipróbálta - videó

Becslések szerint a rovarok piaca Európában 2030-ra akár hárommilliárd eurót is érhet. A házi tücskök élelmiszerként való felhasználását például 2023 óta engedélyezi az Európai Unió. És azóta egyre több szakács fantáziáját foglalkoztatja a kérdés, hogy hogyan lehet őket felhasználni. Egy olaszországi startup például pizzatésztához gyárt belőlük lisztet. De mit szólnak ehhez az olaszok? Zseniális ötlet a klímaváltozás elleni küzdelemben vagy frontális támadás az olasz konyhával szemben?

Deutsche Welle Deutsche Welle

Enne kekszet tücsökkel? Sütne hamburgert kukacból? És ajánlaná Németh Szilárdnak?
 

Enne kekszet tücsökkel? Sütne hamburgert kukacból? És ajánlaná Németh Szilárdnak?

A hetvenes években sokan összerezzentek arra a gondolatra, hogy nyers halat egyenek, ma pedig az egész világ a szusiért rajong. Most ugyanígy idegenkedünk a rovaroktól, a magyar kormány meg egyenesen félti tőle az embereket – de vajon így lesz-e ez tíz év múlva is? A hvg.hu-nál a bátrak útjára léptünk: nyers és szárított rovarokkal felfegyverkezve főztünk egyet, aztán meg is kóstoltuk a végeredményt.