szerző:
Iklódi Dóra
Tetszett a cikk?

A ’Mit csináljunk napközben?’, ’Melyik koncertre menjünk este?’ és ’Mit igyunk?’ kérdéseken túl mindig kardinális momentuma a fesztiválnak a ’Mit együnk?’ is. Főleg ha az ember lánya kénytelen speciális étrendet követni vagy csak egyszerűen ez az alatt a pár nap alatt is diétázni szeretne.

Ahogy az utóbbi években megszokhattuk, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a foodtruckok, ahol viszonylag jó minőségű alapanyagokból készült, gyors, de mégsem mélyhűtött ételeket kínálnak.

Ilyen már-már állandó szereplő az IC Kobe, amelynél gluténmentes buciba is kérhetjük a kolbászkákat, vagy a népszerű Zing, ami hamburgereikkel csalogatja a csápolástól megéhezett fesztiválarcokat.

©

A tavalyi kínálathoz képest üde színfoltot jelentenek a GURU kocsijai, ahol a salátákat és különböző csirkesülteket kedvelők találhatnak maguknak finom falatokat.

Reggelizni, mint a királyok, ilyenkor is

Délig reggelizhetünk is, így például a Bite Bakerynél választhatunk müzlit, vagy ha valakinek az előző estétől kissé viseltes gyomra bírja, rántottát is fogyaszthat egy-egy standnál.

©

És ha reggeli, akkor muszáj itt állnia a Cserpes Tejivó kitelepült kis kocsijának, ami véleményem szerint viszi a legigényesebb foodtruck címet a fesztiválon. A tejivós srácok elárulták, hogy a melegszendvics fogy leginkább, de a joghurtok és a klasszikus sajtos pogácsa és kakaós csiga is nagy kedvencei a bulizóknak.

Amit próbáltunk

Sajnos elég nehéz olyan ételt találni, ami nem szénhidrátbomba, vagy nem tocsog az olajtól, esetleg zsírtól. Engem mindig le lehet venni a lábamról a grillen sült, friss húsokkal, úgyhogy egy csirkesaslik mellett tettem le a voksom.

©
©

Sajnos csirkét elvétve tartalmazott, hagymát és zsíros szalonnát viszont annál inkább, mindezt a sültburgonyával és salátával együtt 2100 Ft-ért tudta.

Maradjunk annyiban, hogy ha finom étellel szeretnénk megtömni a bendőnket, úgy, hogy az ár és az érték köszönőviszonyban legyenek egymással, akkor jobban járunk, ha vesszük a fáradtságot és 15 perc alatt a VOLT busszal bemegyünk a belvárosba.

A bor beszél belőled…

Viszont ami kifejezetten pozitív élmény volt, az a ’Bor beszél belőled’ kis sátrában tartott beszélgetés, ahol Bíró Lajos séf, és Kocsis Miklós, a Kocsis Borászat alapítója egy kisebb borkóstoló keretében osztották meg gondolataikat a gasztronómiával, vendéglátással, borokkal kapcsolatban.

Igazi élvezet volt hallgatni Bíró Lajos monológját a tökéletes rántott hús készítéséről, illetve azokról trükkökről, amik miatt képesek az emberek nap mint nap fél órákat sorban állni a rántott húsáért. És hogy ne csak beszélgessünk a borokról, kóstoltunk közben többek között könnyű Irsai Olivért, Merlot rozét és félédes Zenitet a Kocsis Pincétől.

©

Összességében tehát nyilván nem egy ilyen fesztiválon fogjuk megélni életetünk legmarkánsabb (jó értelemben) gasztronómiai élményét, de ha szemfülesek vagyunk, elcsíphetünk finom falatokat!

 

A cikk a wanderfoodwonder.blog.hu-val együttműködésben készült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!