szerző:
T.S.
Tetszett a cikk?

Vadiúj különlegességet kortyolhatnak a sörfanok. Ráadásul beleihatják magukat a sörtörténelembe. Igaz, erre mindössze két napjuk van.

 Ja, és Bostonba kell hozzá utazni a Koppenhágai Sörünnepre. Ugyanis szeptember 23-24-én ebben, az egyik legeurópaibbnak tartott amerikai városban rendezik meg a  Copenhagen Beer Celebrationt  (CBC). Először rendez nagyszabású sörfesztivált az USA-ban a dán kézműves sörfőzde, a Mikkeller.  

Az alkalomra sikeres brandjei mellett új sörrel rukkol ki, amely az Egyesült Államok egyik alapító atyjáról, Samuel Adamsról elnevezett bostoni sörfőző üzemmel való kooperációjának köszönhető. A bostoni fesztiválon 57 sörkészítő vonultatja fel habos italait, a dánok és az amerikaiak mellett meghívtak belga, brit, holland, olasz, svéd és norvég főzdéket is. Feltehető, hogy a választékra alapból senki sem panaszkodna. Ennek ellenére a két partnercég, a Mikkeller és a Samuel Adams úgy döntött, egy új, kizárólag erre az alkalomra főzött, limitált kiadású itallal is megörökíti a sörtörténeti eseményt.

©

   „Sokféle főzetünket tudtuk volna ajánlani a sörkedvelőknek, amikor elhatároztuk, hogy megrendezzük Bostonban a Koppenhágai Sör Napját, de akartunk valami extra különlegeset adni. Összefogva és megosztva a szenvedélyt, az innovációt és a kísérletezést amerikai partnerünkkel” – nyilatkozta Mikkel Borg Bjergsø, a dán sörfőzde alapítója.

©

Az ünnepi fesztiválsör elnevezése az elsőre kicsit meghökkentő: Bugs & Berries – Bogarak és Bogyók. A nevet tükrözi a palack etikettje is. A címkén egy vidám, kalapos tücsökszerű(?) zöld bogár hangyányi kísérőkkel és bordópiros cseresznye, apró szamócákkal. Vajon miből főzték ezt a sört? Amerikai vadbúzából és vadélesztő törzsekből áll az ale alap, és van benne New England-i szamóca meg   Dániából származó cseresznye. Utóbbi az „északi szőlőnek” nevezett bogyós, amiből például saját eljárással cseresznyebort készít a Frederiksdal Pincészet.

 Az előkóstolók szerint a Bugs & Berries savanykás, terroir alapú (!) gyümölcsös ízű sör, 6.3 %-os alkoholtartalommal.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ferenc pápa imába foglalta Maradona nevét

Ferenc pápa imába foglalta Maradona nevét

Már igényelhetik a szállodák az állami támogatást az elmaradt foglalásaik utáni

Már igényelhetik a szállodák az állami támogatást az elmaradt foglalásaik utáni

Orbán a Facebookra kirakott véleménycikkben sorosozik

Orbán a Facebookra kirakott véleménycikkben sorosozik