szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagy probléma a kiskorúak alkoholfogyasztása az Egyesült Királyságban, és minden pultosnak ébernek kell lennie, amikor valakit itallal szolgál ki. Egy boltos hölgy azonban most picit túllőtt a célon.

Az essexi One Stop Shop személyzetének egyik tagja nem volt hajlandó eladni egy üveg whiskyt a 92 éves Diane Taylornak, mert nem volt nála a személyi igazolványa.

A dédnagymama beugrott a boltba, hogy egy üveg alkoholt vegyen a fiának. Elmondása szerint nagyon megdöbbent, amikor elkérték az igazolványát (1943-ban töltötte be a 18. életévét). Diane megmutatta a nyugdíjasoknak járó buszkártyáját és még a pacemaker igazolását is - mindhiába. Mivel nem volt nála útlevél vagy jogosítvány, nem szolgálták ki.

Diane háromszor is megkérte a pultos lányt, hogy ismételje el, amit kér, mert alig hitte el, hogy bizonygatnia kell, hogy elmúlt 18 éves. "Azt hittem, ez csak egy vicc - mondta - megértem, hogy az üzleteknek szigorítaniuk kellett a fiatalok érdekében, de azért van különbség egy 18 és egy 92 éves ember között." A néni végül kiviharzott az üzletből. A bolt szóvivője elmondta, hogy a nincs személyi = nincs pia politika feltétele annak, hogy alkoholos italt árulhassanak, de elnézést kért a kellemetlenségért - írja a LadBible.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Barcelona megrázta a pofonfát: kiírta a Facebookra, hogy indulnak Bukarestbe

A Barcelona megrázta a pofonfát: kiírta a Facebookra, hogy indulnak Bukarestbe

Arizonában is hitelesítették Joe Biden győzelmét

Arizonában is hitelesítették Joe Biden győzelmét

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül