szerző:
hvg.hu

Több nagy-britanniai McDonald’sban, a KFC-ben és a Burger Kingben székletből származó baktériumokat találtak a jégben.

A BBC fogyasztóvédelmi műsora, a Watchdog a jelek szerint kitartóan keresi az undorító dolgokat a kávézóláncoknál és a gyorséttermekben. Múlt hónapban többek között a Starbucks és a Costa Coffee jegeskávéiban találtak székletből származó baktériumokat, de úgy néz ki, a gyorséttermek is elbuktak a teszten. A McDonald’sban, a KFC-ben és a Burger Kingben felszolgált jégben is találtak coliform baktériumokat Nagy-Britanniában.

Mivel ezek a baktériumok betegséget okozó patogének jelenlétét jelzik, nem igazán mondható egészségesnek a fogyasztásuk, és egyáltalán nem lehetnének a jégben.

A gyorséttermek szóvivői mind hangsúlyozták, hogy nagyon komolyan veszik a higiéniát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!