szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ma este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A diákokat idén is várják a Pont Ott Partira, ahol egyre feszültebb a hangulat.

Mint korábban megírtuk, az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás során 105 868-an nyújtottak be érvényes jelentkezést valamelyik magyarországi felsőoktatási intézmény képzésére. Tavaly a Károly Róbert Főiskola pénzügy és számvitel államilag finanszírozott szakjára lehetett a legnehezebben bejutni, mivel a maximálisan elérhető 500 pontra volt hozzá szükség.

Idén negyvenegy alap- és osztatlan szakon húztak "központi" ponthatárt, kérdés, hogy mennyi pont lesz majd elég az ingyenes állami képzéshez, erről részleteket az Eduline-on olvashat.

Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még este SMS-ben értesítést is kapnak az eredményekről. A besorolási döntés augusztus 5-től az e-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, arról minden jelentkező e-mailben is értesítést kap majd – olvasható a felvi.hu-n.

A ponthatárok kihirdetése este 8 órakor lesz, addig még ByeAlex és a Slepp is játszik, de meglepetés programokkal is kedveskednek a diákoknak. Rubint Réka egy alakreform edzéssel fokozta a hangulatot, erről videó is készült:

Az eseményeket a hvg.hu is követi, társlapunkkal, az Eduline-nal közösen számolunk be mindenről, amit tudni érdemes.

 

 

 

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Kurdisztán székhelyén, Erbílben celebrált szentmisét Ferenc pápa

Kurdisztán székhelyén, Erbílben celebrált szentmisét Ferenc pápa

Hamisítványgyanú miatt került fókuszba József Attila "bűvölő szemű" pszichoanalitikusa

Hamisítványgyanú miatt került fókuszba József Attila "bűvölő szemű" pszichoanalitikusa