szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vannak olyan csavart labdák, melyeket a HR-esek imádnak odadobni a jelentkezőnek. Ezek általában olyan kérdések, melyekre nem sokan számítanak, de egyre gyakrabban kerülnek elő.

Néhány évvel ezelőtt összeállítottunk egy listát arról, mely 100 trükkös állásinterjú-kérdéssel kell manapság megbirkózniuk a jelentkezőknek. Ezeket egyre gyakrabban teszik fel a HR-esek, vagy a főnökök a jelölteknek – és többségük nem a korábbi tapasztalatokra vonatkozik.

A kérdések sora leginkább a megpályázott poszttól függ, viszont mindenhol van általános, bevezető kérdezősködés (Mik az erősségei/gyengeségei? Miért kellene éppen önt alkalmaznunk?). Ennek ellenére ebben a cikkben 7 olyan kérdést vázolunk fel, melyek sokkal dörzsöltebbek.

1. Milyen sport lenne?

A válasz „helyessége” attól függ, milyen posztra keresnek embert: csapatmunkára olyan jelentkező az ideális, aki ekkor egy csapatsportot választ. Érdemes még egy posztot is mondani, ha pontosan tudni, milyen pozícióra keresnek embert.

2. Mit gyűlöl a legjobban a [egy bizonyos iparág]-ban?

Ha az adott cég épp egy fejlesztés előtt áll, olyan jelentkezőt fog alkalmazni, aki látja a szektor hibáit, esetleg megoldásokat is tud azok kijavítására.

3. Milyen állat jellemzi a legjobban?

Elég mókás kérdés, viszont itt nem a választott állaton van a hangsúly, hanem a miérten. Sokan választják az oroszlánt, kutyát, macskát, de különböző okokból – az interjúztató pedig azokra figyel.

4. Ha megkérdezném legutóbbi munkaadóját, mit mondana, melyek az ön legnagyobb erősségei és gyengeségei?

Ez egy csavar a hagyományos erősségek/gyengeségek kérdésen. Itt is érvényes az alapszabály: a negatív dolgokat pozitívként kell feltüntetni. Pl.: „Olyan ember vagyok, aki extra időt tölt a projekttel, hogy az a legjobb legyen” – ez erősség és buktató is lehet.

5. A karrierjének ezen pontján miről mondaná biztosan, hogy mindent tud róla?

Itt figyelembe kell venni, hogy „jó pap holtig tanul”. Szintén lényeges az erősségek hangsúlyozása, bár fontosabb, hogy a válaszban valós dolgok hangozzanak el, melyek relevánsak a megpályázott pozícióban.

6. Mi a története?

A nagy márkák fontosnak tartják saját történetük kommunikálását a közönség felé, ez pedig a munkatársak sztorijaival kezdődik. Ezen kérdésre feltárhatók a motivációk, a célok, az, ami a jelentkezőnek fontos. Itt nem létezik helyes válasz, a HR-es a szenvedélyre kíváncsi.

7. Mit szeret csinálni szabadidejében?

Egyszerű kérdés, bár pont ilyenre nem készülnek az emberek. Így a kérdező inkább azt figyeli, hogy szedik össze a gondolataikat, és mit mondanak, mit szeretnek valójában csinálni. A szabadidős tevékenységek valóban segítenek megismerni egy ember személyiségét.

(via: PureWow)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az állam is beszáll a franciáknál a bicikliszervizelésbe

Az állam is beszáll a franciáknál a bicikliszervizelésbe

Török Gábor a Szájer-ügyről: Ez hatalmas csapás a Fidesznek

Török Gábor a Szájer-ügyről: Ez hatalmas csapás a Fidesznek

Putyin elrendelte a tömeges oltást Oroszországban

Putyin elrendelte a tömeges oltást Oroszországban