Az oktatási intézményekben a játéknak és a békés felfedezésnek van helye. Az anglikán egyház felveszi a harcot a homofóbia ellen.

A tütütől a tiarán át a tűzoltósisakig és a szuperhősköpenyig bármilyen öltözéket megenged diákjainak az iskoláiban az anglikán egyház, amelynek eltökélt célja, hogy felszámolja a homoszexuálisokat érő megkülönböztetéseket és a homofóbiát az oktatási intézményeiben. Az egyház szerint az iskoláknak a játék és a felfedezés békés helyeinek kell lenniük, és a gyerekek viselkedését nem szabad „problémásnak minősíteni csak, mert nem illeszkedik a nemi sztereotípiákhoz”.

„A gyerekeknek meg kellene adni azt a szabadságot, hogy mások ítélkezése és gúnyolódása nélkül fedezzék fel a saját magukban rejlő lehetőségeket” – írta az egyház a 4700 iskolájához eljuttatott jelentésében, amelyben részletezi, hogy miként lehet kezelni a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű diákok elleni irányuló iskolai megfélemlítéseket. A dokumentum szerint „egy gyerek dönthet úgy, hogy tütüt, fejdíszt, magassarkút, tűzoltósisakot, szerszámos övtáskát, vagy épp szuperhősköpenyt visel, anélkül, hogy ezt bárki szóvá tenné neki”.

Noha Nagy-Britannia egyike azon maroknyi országoknak, amelyek egyenlő alkotmányos jogokat biztosítanak az LMBT közösség tagjainak, a brit aktivisták szerint továbbra is gyakoriak a leszbikusokkal, melegekkel, biszexuálisokkal és transzneműekkel szembeni ellenséges megnyilvánulások.

A Stonewall melegjogi szervezet múlt héten közzétett jelentése szerint az általa megkérdezett brit LMBT diákok csaknem fele esett már áldozatul megfélemlítésnek a szexuális irányultsága miatt. A mutatók szerint továbbá minden öt transznemű brit fiatalból nagyjából kettő próbálkozott már meg az öngyilkossággal.

A YouGov online piackutató cég szeptemberi jelentése szerint az LMBT közösség tagjai ellen irányuló gyűlölet-bűncselekmények száma csaknem megkétszereződött az elmúlt négy évben, és az elmúlt 12 hónapban a brit LMBT közösség minden ötödik tagja vált támadás áldozatává.

„A megfélemlítés minden formája – beleértve a homofóbiából, bifóbiából vagy transzfóbiából származót – mélyreható károkat okoz, ami komoly mentális egészségi rendellenességekhez, önkárosításhoz, depresszióhoz és öngyilkossághoz vezethet” – fogalmazott Justin Welby, Canterbury érseke.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Momentum kiderítette, Németh Szilárdnak is van lakáskassza-megtakarítása

A Momentum kiderítette, Németh Szilárdnak is van lakáskassza-megtakarítása

Ez most akkor kamu? Mennyire korlátlan a Telenor korlátlan mobilnete?

Ez most akkor kamu? Mennyire korlátlan a Telenor korlátlan mobilnete?

A marihuána legalizálása miatt nő az autós balesetek száma

A marihuána legalizálása miatt nő az autós balesetek száma

Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!

Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!

Hosszabb türelmi időt kaphatnak a kúttulajdonosok

Hosszabb türelmi időt kaphatnak a kúttulajdonosok

Zsidó menekültek leszármazottjai térnek vissza Németországba a Brexit miatt

Zsidó menekültek leszármazottjai térnek vissza Németországba a Brexit miatt