szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Szent Imre Kórház konyháját felújítják, így az étel a Szent János Kórházból érkezett, ahol a Nébih ellenőrei súlyos hiányosságokat találtak.

A Szent Imre Kórház szerint nem tudják ellenőrizni annak az állításnak a hitelességét, hogy november elején penészes reggelit kaptak az egyik osztály betegei. Sem a nővéreknek, sem a vezetőségnek nem szólt senki ugyanis – érveltek. Ha azonban mégis így történt, az ételszállító cég nevében elnézést kérnek, és mindent megtesznek azért, hogy ilyen ne forduljon elő újra – írja a kórház sajtóosztálya alapján a Zoom.hu.

A penészes felvágott fotója a Facebookon jelent meg nemrég. Posztolója szerint hozzátartozójának adták reggelire a Szent Imre Kórházban az ehetetlen ételt.

A Zoom.hu-nak a nő korábban azt mondta, hogy a nővérek nem vehették észre a virágzásnak indult szalámit, mert az két abonett között volt. A penészes reggeliről ugyanakkor nemcsak a nővéreknek, hanem az ügyben illetékes Nébihnek is szóltak.

A hivatal azonnal vizsgálatot indított, de nem a Szent Imre Kórházban, hanem a Szent Jánosban, mivel onnan érkezett a reggeli. A Szent Imre konyháját éppen felújítják ugyanis, így az ételt egy külsős vállalkozó készíti, és juttatja el az intézménybe.

A Pest Megyei Kormányhivataltól korábban a Zoom.hu kérdésére azt válaszolták, hogy a Szent János Kórház konyháján még november 15-én tartottak ellenőrzést és súlyos hiányosságokat találtak. Az ellenőrök azonnali hatállyal elrendelték azok javításának egy részét, valamint intézkedési terv készítésére szólították fel az üzemeltetőt. Az eljárás viszont még tart és további vizsgálatok eredményeire is várnak, hogy az esetet teljes körűen tisztázhassák – tették hozzá.

A Zoom.hu hétfőn újra megkereste az ügyben a Szent János Kórházat, valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központot is, de választ egyelőre egyik helyről sem kaptak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törvény tiltja majd Franciaországban, hogy a divatcégek megsemmisítsék az eladatlan termékeket

Törvény tiltja majd Franciaországban, hogy a divatcégek megsemmisítsék az eladatlan termékeket

Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet

Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet

Budapesten át utazhatott két orosz ügynök a csehországi robbantáshoz

Budapesten át utazhatott két orosz ügynök a csehországi robbantáshoz