szerző:
hvg.hu

A színésznő, aki a 168 Órának adott interjút, azt ígéri, hogy, ha megerősödik, ősszel visszatér a Nemzeti Színházba.

"Kijöttem a kórházból. Úgy érzem magam, mint akit megrágtak és kiköptek. De röhögök rajta, jól vagyok. Sétálok, néha megengedem, hogy meglátogassanak" - mondja Törőcsik Mari, akinek egészségi állapotáról a hvg.hu is több alkalommal hírt adott az elmúlt hónapokban.

Az interjúban szó esik egy új darabról, mely Törőcsik Mari Jordán Tamással közösen szerepelne, és amelynek a megírására a hírek szerint Háy Jánost kérték fel. "Úgy tudom én is. De majd akkor nyilatkozom róla, ha hivatalosan is felkérnek. Még csak beszélgetünk róla" - mondja a színésznő, akit Koltai Lajos is felkért arra, hogy játssza el az általa írt monodrámát ("Még nem olvastam el. Tudják, az nagyon fontos, hogy szeretem-e a szöveget. Mert ha nem, akkor nincs kedvem megtanulni", így Törőcsik Mari, aki továbbra sem szereti, ha művésznőnek szólítják).

A kérdésre, hogy hiányzik-e a színpad, ezt válaszolja: "Nem tudom. Először azt éreztem, hogy elpusztulok. De megszoktam. Most jól elvagyok. Jordán Tamás gyakran eljön hozzám", mondja a Velemben élő Törőcsik, aki néha még a helyi kiskocsmába is lejár egy Unicumra.

Az interjúban az Oscar-díjak is szóba kerülnek: "Nemes Jeles Lászlót annak idején fel is hívtam", mondja, "Gratuláltam neki. Mondtam, ha Maár Gyula élne, ő hívta volna fel elsőként. Azt válaszolta, jól ismerte Maárt. Korábban asszisztensként dolgozott mellette"

A színésznő azt mondja, mindig tenyerén hordozta a sors: "Isten mindig fogta fogta a kezem. Elkényeztetett a sors, elém tálalta a színpadi álmokat is, nem kellett vágyakozni rájuk"

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!