szerző:
hvg.hu

Az óvónőnek készülő fiatal a hazai fizetésének hétszeresét kaphatja meg, ha elvállalja egy írországi intézmény állásajánlatát. Mészáros Luca azzal vált ismertté, hogy az újabb Fidesz-győzelem után megírta: a mai 22 éveseknek nincs jövőképe Magyarországon.

Most a Népszava foglalkozott a Facebook-bejegyzése miatt közismertté vált Mészáros Lucával. Mint ismert, az óvónőnek készülő fiatal a választások másnapján arról írt a közösségi oldalon, hogy bár szeretne itthon maradni, anyagi helyzete miatt teljes kilátástalanság gyötri, így abban sem biztos, hogy valaha is képes lenne saját lakást vásárolni magának, miután egy kinézett kávéfőző árát sem tudta megspórolni.

A Népszava most arról írt a remény nélküli generációról szóló cikkében, hogy az itthon nagyjából 120 ezer forintos óvónői fizetés helyett havi 880 ezret kínáló óvónői munkával keresték meg a 22 éves lányt. Az állásajánlat Írországba, Dublinba szól.

A lap cikke szerint Mészáros Luca esete nem egyedi, a legtöbb pályakezdő például nem tud önállóan fenntartani egy lakást, az elszabaduló albérletárak ugyanis ezt lehetetlenné teszik. Budapesten – a Rentingo felmérése szerint – átlagosan 120 ezer forintot kell fizetni egy lakásbérletért. Utóbbi azért is problémás, teszi hozzá a lap, mert a Workania kimutatása szerint a fővárosban átlagosan nettó 170 ezer forintot, míg Nógrád megyében nettó 110 ezer forintot keresnek a gyermektelen pályakezdők.

A cikkben megjegyzik azt is, hogy ahhoz is magasabb jövedelem kell, hogy egy fiatal lakástakarék-szerződést kössön, az 5 és 20 ezer forint közötti befizetéseket ugyanis havi 120 ezer forintból nem lehet kitermelni.

A fiatal lányt a Facebookon írt bejegyzése után elmondása szerint többször megfenyegették, megpróbálták lejáratni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A fél világ által vágyott munkakör jön a Sims játékba

A fél világ által vágyott munkakör jön a Sims játékba

Ki lesz az új Morricone?

Ki lesz az új Morricone?

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

Londoni elemzők: megugorhat a magyar infláció

Londoni elemzők: megugorhat a magyar infláció

Sokkal kevesebben jutnak első lakáshoz, mint a boom előtt

Sokkal kevesebben jutnak első lakáshoz, mint a boom előtt

Megjött a Fitbit karravalója, amely 7 napon át bírja egy töltéssel

Megjött a Fitbit karravalója, amely 7 napon át bírja egy töltéssel