szerző:
hvg.hu

Erre figyelmezteti a nőket egy orosz politikus.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Tamara Pletnyova szerint az orosz nőknek kerülniük kellene a szexuális kapcsolatot a nem fehér külföldi férfiakkal a labdarúgó világbajnokság idején, mert fennáll a veszélye, hogy aztán egyedülálló anyák lesznek félvér gyerekekkel. Még ha férjhez is mennek külföldi férfiakhoz, ezek a házasságok akkor is sokszor rosszul végződnek. Pletnyova egyébként az orosz parlament családügyi bizottságának az elnöke, vagyis ő csak tudja.

Pletnyovát egy rádióműsorban kérdezték a témáról, ahol az úgynevezett olimpiai gyerekekről esett szó, vagyis azokról, akik az 1980-as moszkvai olimpia után születtek, amikor a fogamzásgátlás nem volt még széles körben elérhető. Az olimpiai gyerekek kifejezést aztán a szovjet korban minden olyan nem fehér gyerekre használták, aki orosz nők és afrikai, latin-amerikai vagy ázsiai férfiak kapcsolatából születtek nagy nemzetközi események után. Ezek közül a gyerekek közül sokakat diszkrimináltak, és a jelek szerint ezt a helyzetet próbálja megelőzni Tamara Pletnyova, de nem a diszkrimináció ellen emelte fel a szavát, hanem a nők nyakába varrta a problémát.

Egy másik orosz politikus arra figyelmeztetett, hogy a külföldi rajongók vírusokat hozhatnak be az országba a világbajnokság idején, és megfertőzhetik az oroszokat. Alekszander Serin arra is figyelmeztette a honfitársait, hogy a külföldiek tiltott anyagokat vihetnek be az országba, és terjeszthetnek az oroszok körében.

A FIFA és az orosz szervezők egyelőre még nem kommentálták a két politikus megjegyzéseit.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megszüntette a parlament a lakástakarékok állami támogatását - percről percre

Megszüntette a parlament a lakástakarékok állami támogatását - percről percre

20 szokatlan rádiójelet fogtak az űrből

20 szokatlan rádiójelet fogtak az űrből

Olyat tud az új Huawei telefon, hogy alig hiszünk a szemünknek – videók

Olyat tud az új Huawei telefon, hogy alig hiszünk a szemünknek – videók

Alkudni kötelező! - megnéztük a legendás feketetói vásárt

Alkudni kötelező! - megnéztük a legendás feketetói vásárt

A Huawei letette az asztalra a legjobb androidos telefont

A Huawei letette az asztalra a legjobb androidos telefont

Budapest–New York járatot tervez a Wizz Air vezére

Budapest–New York járatot tervez a Wizz Air vezére