Gyükeri Mercédesz
Gyükeri Mercédesz

Egy őrült esküvő, egy még őrültebb transzvesztita rapper, egy supergroup és néhány még szuperebb. Csak győzzük idővel!

Sziget 2018
Rekordot dönt-e az idei Sziget? Mennyi a sör? Milyen a buli a VIP-ben? Britek vannak többen vagy hollandok? A Sziget egymilliárd forinttal többet költött idén a fellépőkre, mi pedig idén is ott vagyunk, és megmutatjuk, mit lehet kihozni egy hét együttlétből.
Friss cikkek a témában
1. Időgép

Nem lehet panasz az idei Sziget fellépőire, az meg már külön csodálatos, hogy két kedvencünk is egy napon érkezik. Az már kevésbé szerencsés, hogy az inkább éjszakai sávba képzelt merengős, chilles, érzékibb Cigarettes after Sex 20:15-kor kezdődő fellépése összecsúszik a nagyszínpadi headliner Gorillazéval. Jó hír, hogy a két színpad legalább közel van egymáshoz, különben csak abban tudunk reménykedni, hogy az amerikai zenekar koncertjének vége nem a csúcspont lesz, hanem csak a szex utáni cigaretta.

2. Fejre szerelhető ventilátor

És igen, sikerült kifogni a nyár legmelegebb napját, amikor 35 fokot jósolnak a fővárosban. Jó hír, hogy hőségriadó idején (ásvány)vízből a "személyes szükségletek kielégítéséhez ésszeűen szükséges mennyiségben" be lehet vinni a fesztivál területére. De saját érdekünkben ne próbáljuk a nagyapánk pálinkáját vízként eladni a biztonsági őrnek. Szükségünk lesz arra a vízre, főleg ha az Oscar and the Wolf fél hatos fellépésére is szeretnénk ellátogatni.

3. Krumpliorr

A Szigetnél többet nem nagyon tettek mások azért, hogy levetkőzzük gyerekkorunkban felszedett cirkuszutálatunkat. Az elmúlt évek gigantikus figurái és különleges attrakciói után a Cirque du Sziget idén is extrém programot kínál Mr. Losertől a dobos-zsonglőrökön és a japán nindzsaakrobatákon át egy különleges guineai produkcióig. A Nagy Utcaszínház idei fellépői, a Wired Aerial Theatre pedig a globális felmelegedés problémáját dolgozzák fel a megszokott elképesztő vizualitással.

4. Esküvői öltöny

A balkáni zenét mintha az Isten is egy túlfűtött lagzi éjfél utáni óráinak feldobására teremtette volna. Tulajdonképpen csodálkozunk is, hogy eddig még senkinek nem jutott eszébe az, ami a La Caravane Passe francia cigánybandának igen: koncert keretében eljátszani egy esküvőt. Az albániai lakodalmas egy cigányfiú és egy zsidó lány frigyének története az ígéret szerint táncosokkal, bohócokkal és akrobatákkal – 20:30-kor a Karaván sátorban.

5. Királynői tiara

Elmúltak már azok az idők, amikor az ember leginkább azért járt a Magic Mirror sátorba, mert ott volt a legjobb buli, és az eső se esett be. 21 órakor Big Freedia lép fel, akit nemes egyszerűséggel a Bounce királynőjének titulálnak. A bounce a rap New Orleans-i válfaja, ami pont annyira forró és őrült, mint egy éjszaka a louisianai város valamelyik melegbárjában. Bónusz: Big Freedia úgy twerkel, hogy Beyoncé elbújhat mellette.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ibrahimoviccsal lepték meg a barlangból kimentett, Ibra-rajongó thai gyerekeket

Ibrahimoviccsal lepték meg a barlangból kimentett, Ibra-rajongó thai gyerekeket

Az észbontóan jól kereső Jennifer Lawrence elszántan harcol a politikai korrupció ellen

Az észbontóan jól kereső Jennifer Lawrence elszántan harcol a politikai korrupció ellen

A világ legcukibb elektromos autója hamarosan végre kapható lesz

A világ legcukibb elektromos autója hamarosan végre kapható lesz

Fellázadtak az idősotthon lakói, mert duplájára emelték a díjat

Fellázadtak az idősotthon lakói, mert duplájára emelték a díjat

Rogánék még nem foglalkoztak Lázár dohányzást betiltó javaslatával

Rogánék még nem foglalkoztak Lázár dohányzást betiltó javaslatával

Videó: a kanyarodó kamion az oldalára borulva zuhant a személyautók közé

Videó: a kanyarodó kamion az oldalára borulva zuhant a személyautók közé