szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A listán bőven akadnak olyanok, akiket szexuális bántalmazás miatt elítéltek, de később visszatérhettek szolgálatukba, ahol újra gyerekeket zaklattak.

Nyilvánosságra hozott egy listát a washingtoni érsekség, amelyen olyan papok neve áll, akik gyerekeket molesztáltak – írja az MTI. A listát az érsekség honlapján tették közzé, összesen 31 papot neveztek meg, akiket alátámaszthatóan vádolnak azzal, hogy kiskorúakat bántalmaztak szexuálisan.

Az említett papok egytől egyig az érsekség szolgálatában álltak, közülük többen azóta már meghaltak. Hárman szerzetesek voltak, akik parókián vagy iskolában szolgáltak. A listán számos olyan pap is található, akit molesztálás miatt elítéltek, illetve olyanok is akadnak, akiket megvádoltak, egy ideig "kezeltek", majd visszatértek szolgálni, ahol aztán újra gyerekeket zaklattak. Néhányukat végül eltávolították egyházi tisztségükből.

Az érsekség honlapja szerint a névsor folyamatosan bővül. Néhány nappal korábban Ferenc pápa elfogadta Donald Wuerl washingtoni érsek lemondását, akit azzal vádoltak meg, hogy belekeveredett két nagyobb pedofilbotrányba is, és segített eltussolni szexuális visszaéléseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

Kurdisztán székhelyén, Erbílben pontifikált szentmisét Ferenc pápa

Kurdisztán székhelyén, Erbílben pontifikált szentmisét Ferenc pápa

Megmagyarázta a kormányhivatal, mi a baj a hódmezővásárhelyi ingyenes buszjáratokkal

Megmagyarázta a kormányhivatal, mi a baj a hódmezővásárhelyi ingyenes buszjáratokkal