szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Dohány utcai zsinagóga mellett egy lámpaoszlopon kapott helyet Herzl Tivadar miniszobra.

Újabb mini gerillaszobor bukkant fel Budapesten – ezúttal a Dohány utcai zsinagóga közelében egy lámpaoszlopon kapott helyet egy szakállas-kalapos biciklis szobra, aki nem is akárki, hanem valószínűleg Herzl Tivadar, a cionista mozgalom megalapítója és Izrael állam megálmodója, aki Pesten a Dohány utcában született 1860-ban a mai Zsidó Múzeum helyén álló házban.

Az alkotó ezúttal is a budapesti miniszobrokért felelős kárpátaljai szobrász, Kolodko Mihály volt, aki a Facebook-oldalán tett közzé fotókat az új szobrocskáról:

Herzl Tivadarról pedig pontosan ugyanilyen pózban készült egy fénykép egy kiránduláson Altaussee-ben.

©

Kolodko Mihály szobrásznak már több miniszobra is van Budapesten: Mekk mester miniatűr bronzváltozata a Széll Kálmán téren áll, a Falk Miksa utcánál Columbo szobra mögött egy pisztolyos mókus holtteste fekszik, a Nagy Ho-Ho-Ho Horgász Főkukaca a Bem rakparton nézi a vizet, egy apró tank szintén a rakparton kapott helyet, illetve a ferihegyi repülőtéren is van egy mini Liszt Ferenc-szobra az alkotónak.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálos balesetet okozott az autópálya-felhajtónál tolató idős sofőr

Halálos balesetet okozott az autópálya-felhajtónál tolató idős sofőr

Emlékeznek Shrek hagymájára? – Nagy Gábor a hvg360 első évéről

Emlékeznek Shrek hagymájára? – Nagy Gábor a hvg360 első évéről

Direkt36: Hiába a nemzetközi nyomozás, magyar bankja mögött bújt el egy gyanús offshore cég

Direkt36: Hiába a nemzetközi nyomozás, magyar bankja mögött bújt el egy gyanús offshore cég