szerző:
hvg.hu

Igaza lesz a Gyalog galoppnak: vérnyulak a láthatáron.

Pihe-puha szőrű, gyáva, jó futó – körülbelül ezek ugranak be először a nyulakról, kevésbé az, hogy ezek a cuki állatkák kannibalisztikus hajlamokkal bírnának.

Pedig a National Geographic által megosztott fotók épp ezt bizonyítják.

A hócipős nyúl a kanadai Yukon territóriumban őshonos, és ha túl hosszúak és hidegek a telek, arra kényszerül, hogy kiegészítse étrendjét – egy kis hússal. Nyáron persze a hócipős nyúl is növényeket eszik, de ha mínusz 30 fokra süllyed a hőmérséklet, nincs mit tenni, dögevőként elmajszolják elhullott társaikat is.

A kiválasztódás bizarr csavaraként ráfanyalodnak természetes ragadozójuk, a kanadai hiúz tetemére is

– mondta Michael Peers, az Albertai Egyetem etológusa. A látvány elsőre még neki is sokkoló volt, de szerinte a dögevő viselkedés oka az lehet, hogy a kemény időszakban a nyulaknak ki kell egészíteniük a proteinbevitelüket.

Peers véletlenül vette észre a húsevő nyulakat, miután kamerákat helyezett el állattetemek mellé az alaszkai határnál. Ő ragadozókat várt, ehelyett nyulak jelentek meg.

Szerinte ez a váratlan felfedezés arra utal, hogy az állatokat nem lehet olyan egyszerűen csupán növényevőnek vagy húsevőnek besorolni – és hogy a hócipős nyulak rendszeresen esznek húst.

A National Geographic oldalán videón is megnézheti a húsevő nyulakat.

 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu/ élelmiszer online Élet+Stílus

Ritka és szép madár tűnt fel Magyarországon

Egy nagyon ritka, és látványos madár tűnt fel Magyarországon az utóbbi néhány napban, többen is megfigyelték a különleges keleti gerlét a Békés megyei Mezőberényben – írja a ma.hu, az agraroldal.hu alapján.

A szuperhősöket legyőzte az ego

A szuperhősöket legyőzte az ego

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Munka közben csempészték a drogot egy malajziai légitársaság alkalmazottai

Munka közben csempészték a drogot egy malajziai légitársaság alkalmazottai

Megöli a kávét a klímaváltozás

Megöli a kávét a klímaváltozás

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Renitens utas miatt hívtak rendőrt egy Berlin–Budapest-járathoz

Renitens utas miatt hívtak rendőrt egy Berlin–Budapest-járathoz