szerző:
hvg.hu

Egy camgirlként dolgozó 28 éves magyar lányon keresztül mutatták be a kelet-európai cyberporno-szcénát.

A budapesti szexchat-szcénáról forgatott riportot a francia-német ARTE csatorna, amelyben bemutattak egy 28 éves budapesti lányt, álnevén Szandrát, aki három éve van benne az élő videós szexchat-iparban.

A riport szerint mintegy 10 stúdió foglalkozik cyberpornóval Budapesten, a stúdiók lakásokban vannak, amelyeken kívülről nem is látszik semmi. A riportban bemutatott lány egy VIII. kerületi háromszobás lakásban dolgozik: webkamerák előtt egy ágyon vetkőzik és táncol a nézőknek, akikkel chatel is, pénzt azonban csak azután kap, ha valaki privát műsort kér tőle, ilyenkor percdíjat számol fel a program az ügyfeleknek. Minél többet fizet valaki, annál jobb show-t kap.

A lány 3 éve dolgozik camgirlként, és általában reggel 7-kor kezd, az időeltolódás miatt az Egyesült Államokban ugyanis ilyenkor van este, így ilyenkor nagyobb a forgalom és több vendégre számíthat. Szandra napi 4-8 órát van online, elmondása szerint így 1500 eurót (több mint 450 ezer forintot) is megkeres egy hónapban, bár az ügyfelek által az oldalon elköltött 1 euró után csak 30 centet kap.

Titkok a webkamera mögül: mi folyik egy szexchat-stúdióban?

A webkamerás szex világában Magyarország nem csak Gattyán György birodalma miatt számít nagyhatalomnak: az országban mintegy 30 élő műsoros szexchat-stúdió működik. A részletekbe két közreműködő, egy kisgyermekes anyuka, valamint operátora avatott be minket. Hannát a férje beszélte rá, hogy vállalja el a munkát, miután elszállt a devizahitelük törlesztőrészlete. Figyelem!

A lány a riportban elmondta, a szülei alkoholisták voltak, a nevelőapja pedig rendszeresen bántalmazta az anyját. Neki érettségije van, korábban pincérnőként és pultosként dolgozott, amit szeretett is, de amellett, hogy napi 16 órát kellett dolgozni 6 nap egy héten, mindössze 80 ezer forintot tudott csak hazavinni belőle a hónap végén, amiből a féltestvérével és az egyébként kőművesként dolgozó párjával nem tudtak megélni. A barátja azt mondta, szerinte az is csak egy munka, amit a lány most végez, és mivel nem érinti meg senki, ezért őt nem zavarja, hogy ez a munkája.

Szandra azt is elmondta, még legfeljebb három évig akar így dolgozni, de szeretne inkább kozmetikusnak tanulni és rendes állást szerezni, mert elmondása szerint hosszú távon kiégéshez vezet a camgirl-lét.

A riportban bemutatott stúdiónak helyet adó háromszobás lakásban összesen 15 lány dolgozik különböző időbeosztásban, a stúdiót pedig egy 23 éves férfi vezeti. Ő felel a lányok beosztásáért, biztosítja a technikai hátteret és azon is dolgozik, hogy minél kiemeltebb helye legyen a lányoknak a camgirl-kereső oldalakon. A férfi emellett közgazdaságtant tanul, és egy újabb stúdió nyitását is tervezi.

A riportban elhangzott, hogy Magyarországon a szexchat-ipar nem illegális, de a kormány nem ismeri el legálisnak sem, a stúdiók így modellügynökségnek vagy call-centernek nevezik magukat, a lányok pedig egyéni vállalkozók.

Azt is elmondták, hogy Magyarország mellett Romániában és Bulgáriában is virágzik az élő videós szexchat-ipar.

Lehet szakmát csinálni a pornózásból? És kinek mi köze hozzá?

Férj, apa - és pornós. Csáky Attila a rendszerváltás idején került be a felnőttfilmes szakmába, ma pedig az iskolai szülői munkaközösség oszlopos tagja. A kettő között eltelt években sok mindent látott, és sok tanulságot levont. Például azt, hogy az emberek ritkán vállalják fel, hogy pornót néznek. Pedig őt sem a bulvárlapokból ismerik fel.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Megnézik, hogyan jár az ember, aztán évekkel korábban megmondják, mi lehet a baja

Megnézik, hogyan jár az ember, aztán évekkel korábban megmondják, mi lehet a baja

Nagyon megindult az építőipar

Nagyon megindult az építőipar

Feltrancsírozta a vonat a taxit Vecsésnél

Feltrancsírozta a vonat a taxit Vecsésnél

Többnapos rakétaháborúra számít Izrael

Többnapos rakétaháborúra számít Izrael

Borongós napunk lesz, sokfelé esni is fog

Borongós napunk lesz, sokfelé esni is fog

Minden dolgozó nyugdíjas járulékmentességet kap 2020-tól

Minden dolgozó nyugdíjas járulékmentességet kap 2020-tól