szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy camgirlként dolgozó 28 éves magyar lányon keresztül mutatták be a kelet-európai cyberporno-szcénát.

A budapesti szexchat-szcénáról forgatott riportot a francia-német ARTE csatorna, amelyben bemutattak egy 28 éves budapesti lányt, álnevén Szandrát, aki három éve van benne az élő videós szexchat-iparban.

A riport szerint mintegy 10 stúdió foglalkozik cyberpornóval Budapesten, a stúdiók lakásokban vannak, amelyeken kívülről nem is látszik semmi. A riportban bemutatott lány egy VIII. kerületi háromszobás lakásban dolgozik: webkamerák előtt egy ágyon vetkőzik és táncol a nézőknek, akikkel chatel is, pénzt azonban csak azután kap, ha valaki privát műsort kér tőle, ilyenkor percdíjat számol fel a program az ügyfeleknek. Minél többet fizet valaki, annál jobb show-t kap.

A lány 3 éve dolgozik camgirlként, és általában reggel 7-kor kezd, az időeltolódás miatt az Egyesült Államokban ugyanis ilyenkor van este, így ilyenkor nagyobb a forgalom és több vendégre számíthat. Szandra napi 4-8 órát van online, elmondása szerint így 1500 eurót (több mint 450 ezer forintot) is megkeres egy hónapban, bár az ügyfelek által az oldalon elköltött 1 euró után csak 30 centet kap.

Titkok a webkamera mögül: mi folyik egy szexchat-stúdióban?

A webkamerás szex világában Magyarország nem csak Gattyán György birodalma miatt számít nagyhatalomnak: az országban mintegy 30 élő műsoros szexchat-stúdió működik. A részletekbe két közreműködő, egy kisgyermekes anyuka, valamint operátora avatott be minket. Hannát a férje beszélte rá, hogy vállalja el a munkát, miután elszállt a devizahitelük törlesztőrészlete. Figyelem!

A lány a riportban elmondta, a szülei alkoholisták voltak, a nevelőapja pedig rendszeresen bántalmazta az anyját. Neki érettségije van, korábban pincérnőként és pultosként dolgozott, amit szeretett is, de amellett, hogy napi 16 órát kellett dolgozni 6 nap egy héten, mindössze 80 ezer forintot tudott csak hazavinni belőle a hónap végén, amiből a féltestvérével és az egyébként kőművesként dolgozó párjával nem tudtak megélni. A barátja azt mondta, szerinte az is csak egy munka, amit a lány most végez, és mivel nem érinti meg senki, ezért őt nem zavarja, hogy ez a munkája.

Szandra azt is elmondta, még legfeljebb három évig akar így dolgozni, de szeretne inkább kozmetikusnak tanulni és rendes állást szerezni, mert elmondása szerint hosszú távon kiégéshez vezet a camgirl-lét.

A riportban bemutatott stúdiónak helyet adó háromszobás lakásban összesen 15 lány dolgozik különböző időbeosztásban, a stúdiót pedig egy 23 éves férfi vezeti. Ő felel a lányok beosztásáért, biztosítja a technikai hátteret és azon is dolgozik, hogy minél kiemeltebb helye legyen a lányoknak a camgirl-kereső oldalakon. A férfi emellett közgazdaságtant tanul, és egy újabb stúdió nyitását is tervezi.

A riportban elhangzott, hogy Magyarországon a szexchat-ipar nem illegális, de a kormány nem ismeri el legálisnak sem, a stúdiók így modellügynökségnek vagy call-centernek nevezik magukat, a lányok pedig egyéni vállalkozók.

Azt is elmondták, hogy Magyarország mellett Romániában és Bulgáriában is virágzik az élő videós szexchat-ipar.

Lehet szakmát csinálni a pornózásból? És kinek mi köze hozzá?

Férj, apa - és pornós. Csáky Attila a rendszerváltás idején került be a felnőttfilmes szakmába, ma pedig az iskolai szülői munkaközösség oszlopos tagja. A kettő között eltelt években sok mindent látott, és sok tanulságot levont. Például azt, hogy az emberek ritkán vállalják fel, hogy pornót néznek. Pedig őt sem a bulvárlapokból ismerik fel.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
KSH-alelnök: A többlethalálozási adatsor szerint Magyarország nem tartozik a leginkább sújtott országok közé

KSH-alelnök: A többlethalálozási adatsor szerint Magyarország nem tartozik a leginkább sújtott országok közé

A orvosszakszervezet nyílt levélben kéri Orbántól, hogy halasszák el az iskolák megnyitását

A orvosszakszervezet nyílt levélben kéri Orbántól, hogy halasszák el az iskolák megnyitását

Maruzsa: Nem lesz kötelező a gyerekeket visszavinni az óvodába és az iskolába

Maruzsa: Nem lesz kötelező a gyerekeket visszavinni az óvodába és az iskolába