szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Budapest Pride politikusok homofób megszólalásai után gyűjti az adományokat. Támogatói kampányukhoz ezúttal Kövér László, a Budapesti Metropolitan Egyetemen elhangzott szavai adhatnak újabb lendületet.

„Neked is eleged van Laci homofóbiájából? Tegyük világossá, hogy minden ilyen megszólalás nekünk ad pénzt. Adományozz nekünk!” – írja a Facebook-oldalán a Budapest Pride, amely rájött, hogy közszereplők homofób megszólalásait akár az LMBTQ-közösség javára is lehet fordítani. Gajdics Ottó elhíresült megjegyzése – amely során kutyapiszokhoz sikerült hasonlítania a melegeket – például 300 ezer forintot hozott a Pride konyhájára.

Most Kövér László generálhat számukra egy kis adománynövekedést; jóllehet nem ez volt a házelnök célja, amikor a Budapesti Metropolitan Egyetemen tartott fórumán például a pedofíliához hasonlította azt a követelést, hogy a melegek házasodhassanak és gyereket fogadhassanak örökbe. Azt is mondta , hogy egy

normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.

A Budapest Pride szervezői azt írják, hogy ők egy olyan világban hisznek,

ahol senki, nemhogy a házelnök, nem tesz különbséget családok és emberek között szexuális orientáció alapján. Ahol a szerelmet nem mossák össze bűncselekményekkel. Valaki szóljon neki, hogy ez nem a 60-as évek!

 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A buszsofőrök tehetetlenek a maszkot nem viselőkkel szemben, a boltosok megkönnyebbültek

A buszsofőrök tehetetlenek a maszkot nem viselőkkel szemben, a boltosok megkönnyebbültek

Könnyen lehet, hogy most kezdődik az olajpiac alkonya

Könnyen lehet, hogy most kezdődik az olajpiac alkonya

A Lidl alapítója jelenleg a leggazdagabb német

A Lidl alapítója jelenleg a leggazdagabb német