szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szokatlan témák kerültek elő a házelnök szerda esti fórumán.

Tőle szokatlan témáról, a homoszexuálisok egyenjogúságáról is megosztotta gondolatait szerda esti zuglói fórumán Kövér László – derül ki az Index tudósításából.

A Magyar Országgyűlés elnökének igen sarkos véleménye van erről, amelyet az egyik résztvevő hozott fel. (Kérdezni csak előre, kizárólag írásban lehetett.) A hallgatóság tagja azt kérdezte,

Hogyan lehet megőrizni a keresztény kultúrát egy olyan világban, ahol az élet minden területén lopakodik a liberalizmus?

Kövér erre válaszul előbb felcsattant, majd úgy fogalmazott, "ha még csak lopakodna!", majd egy vicc mesélésébe kezdett:

Egy liberális apuka tologatja a gyerekét a babakocsiban. Odamennek hozzá:

- De aranyos, kisfiú vagy kislány?

- Ha nagy lesz, eldönti!

Kövér szerint tíz évvel ezelőtt még a térdüket csapkodva nevettek ezen, ma viszont ez a "véres valóság". Elmondta azt is, valahol törvényt is kiadtak erre, és "három WC-t írnak elő a közintézményekben: a nőknek, a férfiaknak, meg a... harmadiknak". Ugyanakkor ez szerinte diszkrimináció, mert a szexuális kisebbségek ennél többen vannak. "LMBTQ, ez öt. Vannak a férfiak, nők, meg az LMBTQ. Hol van a másik négynek? Miért nem kérik ki maguknak?"

©

A házelnök ezután szóba hozta, hogy Lengyelországban a liberálisok "kampánytémává" tették a pedofil papok eseteit. A papi pedofília szerinte a "legundorítóbb bűnök egyike". A tudósításból kiderült, hogy Kövér a pedofíliához hasonlította azt a követelést, hogy a homoszexuálisok házasodhassanak és gyereket fogadhassanak örökbe.

Erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá, hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni.

Ugyanakkor szerinte ez a hozzáállás nem igaz minden homoszexuálisra, mert "egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak". (A tudósításban megjegyzik, hogy a közönség ennél a résznél már nem nevetett.)

A fórumon a klímaváltozás is téma volt, és Kövér tisztázta korábbi álláspontját annak jelentőségét illetően. Szerinte félreértették a szavait, és nem gondolja, hogy a jelenség a "média agymosása", mint mondta, "a világ előtt álló kihívások között az egyik legfontosabb".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

A Médiatanács szerint semmi gond a köztévé homoszexuálisokat „gyógyító” műsorával

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön tudatta: a hatósághoz több bejelentés érkezett az M5 csatornán január 16-án sugárzott Ez itt a kérdés című műsorral kapcsolatban, amelyek többek között gyűlöletkeltőnek és kirekesztőnek találták a homoszexuálisok „gyógyításáról” szóló műsorszámban elhangzottakat.

Nem volt ötös a lottón

Nem volt ötös a lottón

Ingatlanbotrány miatt távozik a Vatikán egyik bíborosa

Ingatlanbotrány miatt távozik a Vatikán egyik bíborosa

Bíró László elnézést kért a zsidóktól

Bíró László elnézést kért a zsidóktól