szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

„Együtt tudunk élni velük, úgy, ahogy a száraz kutyapiszokkal az árokparton.” Így vélekedett nemrég Gajdics Ottó kormánypárti újságíró a melegekről. A Budapest Pride ezt követően közösségi gyűjtést indított, több százezer forintot gyűjtöttek össze.

Egy április eleji Sajtóklubban több minden mellett szó esett a homoszexualitásról is. Gajdics Ottó, a Szabad Föld újságírója azt mondta:

Mi toleránsak vagyunk, mi befogadók vagyunk. Együtt tudunk élni velük, úgy, ahogy a száraz kutyapiszokkal az árokparton, még csak föl sem rúgjuk őket, éljenek úgy, ahogy akarnak, csak bennünket hagyjanak békén.

Ezt követően a Budapest Pride gyűjtést indított: egy hétig várták az adományokat azoktól, akiknek szintén elege van a közéleti homofóbiából.

©

Az egyhetes gyűjtésből 300 ezer forint folyt be, túlnyomó részben mikroadományokból (2-3000 forintos felajánlásokból). A Budapest Pride köszönőlevélben értesítette Gajdics Ottót, és fejezte ki háláját a Szabad Föld főszerkesztője felé.

Tisztelt Gajdics Ottó Főszerkesztő Úr! Mélységes hálával fogalmazzuk meg ezen levelünket Önnek, mert 2019. április 1-jei megszólalásával egyedülálló módon hívta fel a figyelmet a homofóbia elleni küzdelem fontosságára, és ezáltal 300.000 forinttal járult hozzá a Budapest Pride működéséhez. Habár sokan szerették volna azt hinni, hogy nyilatkozata csak egy április elsejei tréfa, mi éreztük, hogy a legmélyebb keresztényi segítő szándék sugárzik belőle – áll levelükben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hódmezővásárhely megoldotta, hogy még este 11 után is lehessen lagzit tartani

Hódmezővásárhely megoldotta, hogy még este 11 után is lehessen lagzit tartani

Radar360: Maszk nélküli utas ütött kalauzt, rendelet alapján helikopterezett Szijjártó

Radar360: Maszk nélküli utas ütött kalauzt, rendelet alapján helikopterezett Szijjártó

A fesztivál után az Ördögkatlan Napokat is le kellett mondani

A fesztivál után az Ördögkatlan Napokat is le kellett mondani