szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tudod, én ott voltam címmel új dallal és klippel jelentkezett a "rezignált nyugger".
„Tudod, jönnek most a nagy magyarok, a későn ébredők
Hogy ellenálltak a rendszernek, s milyen bátrak voltak ők
Kevesen voltak, sokan maradtak, de minek is mondanám
Úgy volt, ahogy volt.”
Így szól az egyik versszaka az új dalnak, amely arra figyelmeztet - némi politikai kikacsintással természetesen -, hogy a dolgok nem mindig úgy történtek, ahogy később a nagy mesélők idézik fel a kalandos éveket.

A napokban Tudod, én ott voltam címmel új dallal és klippel jelentkezett Bródy János. Mint mi is megírtuk, a dal leginkább arról szól, hogy a dolgok nem mindig úgy történtek, ahogy később a nagy mesélők idézik fel a kalandos éveket. Szó van benne történelemhamisításról, vagy az előző rendszerben ellenállók hirtelen megugró számáról. 

Bródy szerzeményét a magát polgárinak nevező Flag magazin azzal a címmel mutatta be (és nyilvánította ki, hogy nem kér belőle), hogy az énekes új dalával Orbánra támadt.

Bródy a Facebook-oldalán utasította vissza ezt a vádat. Mint írja, a "kultúrharcos indulat jellemző példája, hogy a magát polgárinak nevező Flag Magazin magánszorgalmú kutyája, (© Illyés Gyula), azzal vádol, hogy ezzel a dallal Orbánra támadok. Határozottan szeretném kijelenteni, hogy a szöveg írásakor eszembe se jutott Orbán Viktor", egyébként is a dal eredeti változata két évvel ezelőtt készült.

"Csak a rossz lelkiismeret, vagy a túlteljesítő szervilizmus eredménye az ilyen karaktergyilkosnak szánt rágalmazás, ami semmiképp sem méltó egy polgári fórumhoz, és a védeni kívánt személynek is többet árt, mint használ" – teszi hozzá Bródy.

 

És akkor, íme a dal, bízzuk az olvasókra, szerintük, kire támadt és kire nem a szerző:

 

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!