szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tulajdonképpen maga sem tudja.

Oscar-díj 2020
Nem volt magyar jelölt az idei Oscar-gálán, de a filmes világ legnagyobb eseménye így is tartogatott meglepetéseket. A gála – a tavalyihoz hasonlóan – házigazda nélkül zajlott, tarolt az Élősködők, hoppon maradt Az ír. Ebben a cikksorozatban mindenről beszámolunk, amit érdemes tudni a 2020-as Oscar-díjról.
Friss cikkek a témában

Egybehangzóan meglepetés volt Eminem vasárnap éjjeli fellépése az Oscar-gálán, és maga a produkció is erős benyomást tett a nézőkre – nem véletlenül született olyan sok mém a vendégek reakcióira.

A rapper a Lose Yourself című számát adta elő, amellyel csaknem két évtizeddel ezelőtt Oscart nyert. Sokakban felvetődött a kérdés: miért?

Nagyon úgy tűnik, hogy a kérdésre magának a művésznek sincs válasza. A Variety című lapnak adott nyilatkozatából legalábbis ez derül ki. „Gondoltam, hogy mivel annak idején nem volt lehetőségem előadni, most talán kúl lenne” – utalt vissza arra, hogy a 2003-as gálán nem vett részt, annak ellenére, hogy a dal jelölt volt. „Annak idején nem gondoltam, hogy esélyem van a nyerésre, és a Grammyn amúgy is előadtuk a Lose Yourselfet a Rootsszal, néhány héttel az Oscar előtt, és nem gondoltuk jó ötletnek. És akkoriban a fiatalabb énem nem nagyon gondolta úgy, hogy egy ilyen show-n megértettek volna.”

Ebből még mindig nem derül ki, hogy miért most. Ráadásul az egész produkciót titokban tartották, és Eminemnek sincs fogalma arról, hogy miért.

Az előadás mindenesetre emlékezetes volt.

 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!