szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színész Anthony Fauci bőrébe bújva kritizálta az amerikai elnököt és a járvány ellen hozott intézkedéseit.

Anthony Fauci az egyik olyan résztvevője az amerikai vírusellenes intézkedéseknek, aki szakértelme és elhivatottsága miatt igen népszerűvé vált az amerikaiak körében. A NIAID nevű járványügyi intézet vezetőjét épp ezért igen gyakran idézik a híradásokban, az egyikben viszont merőben más kérdést tettek fel neki. Azt kérdezték Faucitól, ki alakíthatná őt az ismert amerikai műsorban, a Saturday Night Live-ban, mire az orvos viccesen Brad Pitt nevét mondta.

Pár héttel a CNN-nel készített beszélgetés után teljesült Fauci vágya, Pitt ugyanis az ő bőrébe bújva jelentkezett be az SNL egy adásában. A színész azonban nem csak Faucit utánozta, ha már egy rövid időre járványügyesnek állhatott: Donald Trumpról is megmondta a véleményét. Tudni kell, hogy Amerikában igen eltérően nyilatkoznak a Trump-kormány járványellenes intézkedéseiről, amit az elnök egyes kijelentései csak még furcsává tesznek. Egy alkalommal például arról beszélt, fertőtlenítőt kellene vinni a bőr alá, illetve fénnyel kiűzni a koronavírust. (Trump később azzal védekezett, hogy csak szarkasztikus akart lenni, ezért mondott ilyeneket.)

A Fauci szerepében lévő Pitt azonban megragadta az alkalmat, hogy odaszúrjon Trumpnak, s igen ízlésesen kritizálta őt.

Először is elmondta, hogy az amerikai elnök rosszul értelmezi az orvosok által hozott irányelveket, és nem a csodákra kellene várni, hanem tenni azért, hogy javuljon a helyzet. Az adás végén Pitt levette a parókát, majd köszönetet mondott az amerikai egészségügyi dolgozóknak, akik a frontvonalon küzdenek a járvány ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Harmincperces koronavírusteszttel szűrik az iskolásokat Bécsben

Harmincperces koronavírusteszttel szűrik az iskolásokat Bécsben

Tűz volt egy józsefvárosi iskolában

Tűz volt egy józsefvárosi iskolában

Újabb kockázattal kell szembenézniük a volt airbnb-s lakástulajoknak

Újabb kockázattal kell szembenézniük a volt airbnb-s lakástulajoknak