szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai elnök azt is felvetette, hogy talán fényt kellene az emberek tüdejébe juttatni a koronavírus ellen.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Egy perc alatt elintézi a koronavírust Donald Trump szerint egy fertőtlenítőszer, ezért érdemes lenne kipróbálni a betegek kitakarítását a szer beléjük injektálásával – nagyjából így lehetne összefoglalni azt, amit az amerikai elnök egy csütörtöki sajtótájékoztatóján próbált elmondani hallgatóságának. Az NBC tudósítása szerint emellett Trump azt is felvetette,

hogy kezelésként fényt kéne juttatni a betegekbe, ám az kisebb port kavart.

Nem úgy a fertőtlenítőszer kérdése: a sajtótájékoztatót követően még a belbiztonsági minisztérium tudományos és technológiai részlegének vezetője, William Bryan is el kellett, hogy ismerje, az injekciók kérdését nem vizsgálják. Az NBC-nek nyilatkozva Vin Gupta pulmonológus viszont arról beszélt, hogy már ilyet felvetni is életveszélyes felelőtlenség, tekintve, hogy ilyet csak öngyilkosok csinálnak. Őket egy fertőtlenítőszer-gyártó követte:

Semmilyen körülmények között nem szabad fertőtlenítő készítményeinket az emberi testbe juttatni

– közölte pénteken az egyik legnagyobb tisztítószergyártó cég, a Lysol és Dettol fertőtlenítőszerek készítője, a Reckitt Benckiser. Azért látták szükségét közleményük kiadásának, mert jócskán megnőtt az érdeklődés Trump kijelentése után a termékeikkel kapcsolatban.

Donald Trump korábban a klorokint emlegette, mint isteni ajándékot, amivel legyőzhető a koronavírus. Kijelentései – melyeket azóta a tudomány cáfolt – annyira fellelkesítettek márciusban egy arizónai férfit, hogy túladagolta magát, és meghalt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milyen vakcinákkal oltanak most Magyarországon, kik kaphatják, és melyikből mennyi kell? Íme a válaszok

Milyen vakcinákkal oltanak most Magyarországon, kik kaphatják, és melyikből mennyi kell? Íme a válaszok

Érezhető földrengés volt Nagykanizsa közelében

Érezhető földrengés volt Nagykanizsa közelében

A számok azt mutatják: most kezd belendülni a harmadik hullám

A számok azt mutatják: most kezd belendülni a harmadik hullám