szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai lap hazai tudósítója a Kazinczy utcából jelentkezett.

Üres a Kazinczy utca, a fővárosi bulinegyed központja, és üresek benne a vendéglátó helyek – számol be videoriportjában a Bloomberg. A koronavírus miatt ugyanis elmaradnak a turisták, akik eddig megtöltötték ezeket a helyeket.

Emellett a VII. kerületi önkormányzat is bevezette csendrendeletét. A rendelet – mint arról beszámoltunk – többek között a hangerő mérsékléséről szól, a járdák tisztántartásának szigorúbb ellenőrzéséről, és az éjfél utáni nyitvatartást feltételekhez köti. A Bloomberg szerint ez további fejfájást okoz a belvárosi helyeknek – bár a végrehajtására két hónapot kaptak –, de a rövidtávú lakáskiadás szabályozása miatt is aggódnak.

Volt, aki arról nyilatkozott a lapnak, hogy megérti a csendrendelet kapcsán a lakókat, hiszen nagyon zajos lehet a környék, de ez szerinte hozzá tartozik azokhoz a dolgokhoz, amik vonzóvá teszik a turistáknak a fővárost. Más vendéglátós arról beszélt, hogy a kezdeményezés jó, de finomhangolni kéne a rendeletet. Niedermüller Pétert is idézték: a VII. kerületi polgármester szerint nem ölik meg a bulinegyedet, de szükség volt a változtatásra, mert a lakosok éjjel nem tudnak aludni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!