szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jövő márciusra tolják az augusztus 28-ra tervezett eseményt.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Nem tartják meg idén az Apostol fennállásának 50. évét ünneplő koncertet a Budapest Arénában. A buli eredeti, májusi időpontját a koronavírus-járvány miatt kellett módosítani, a szervezők augusztus 28-ra tolták az eseményt, sokak megrökönyödésére, hiszen a kormány továbbra sem engedélyez olyan zenés-táncos rendezvényeket, amelyeken 500 főnél többen vennének részt. A rendező Broadway Jegyiroda azonban arra hivatkozott, hogy a koncert létszámkorlátozás nélkül megtartható, mivel ültetett nézőtérrel rendelkezik, az ilyenekre pedig nem vonatkozik a kormányzati tiltás.

A zenekar két tagja most videóüzenetben jelentette be:

arról, hogy a koncertet eltolják, „hosszú huzavona után, keserves kínok között” született meg a döntés. Az új időpont 2021. március 7-e.

A Broadway Jegyiroda azt írta a videóhoz, hogy mind a zenekar, mind ők a közönség érdekeit, és legfőképp mindenki egészségét tartják szem előtt. „Az a célunk, hogy minden jegyvásárló részt tudjon venni a koncerten, és mindenkinek ugyanazt a felhőtlen szórakozást, hangulatot, koncertélményt tudjuk biztosítani. Ezért közösen úgy döntöttünk – bár a jelenlegi hatályos jogszabály nem tiltja, hogy az eseményt megtartsuk az eredeti dátumon –, hogy a koncertet egy olyan új, későbbi időpontban tartjuk meg, amikor azt már biztonságosan, zökkenőmentesen tudjuk lebonyolítani. Így később ugyan, de együtt, közösen, méltón ünnepelhetjük meg az Apostol zenekar öt évtizedes fennállását.”

Jelezték, hogy a már megváltott belépőjegyek az új időpontra érvényesek.

A Blikk emlékeztetett: azután, hogy a koncert augusztusi megtartását bejelentették, kaptak az Apostol tagjai hideget-meleget. A zenekar frontembere, Meződi József, az ATV-nek elmondta, mivel szerződés köti őket, nem mondhatják le a koncertet, ha a szervezők úgy döntenek, hogy meg akarják tartani, mert az nekik nagyon sokba kerülne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több helyen az iskolaőrök lettek a maszkfelelősök, portások

Több helyen az iskolaőrök lettek a maszkfelelősök, portások

Egy tétel megdőlt - Gyükeri Mercédesz a hvg360 első évéről

Egy tétel megdőlt - Gyükeri Mercédesz a hvg360 első évéről

Átlátható adományozás reklámmal és Csisztu Zsuzsával a háttérben

Átlátható adományozás reklámmal és Csisztu Zsuzsával a háttérben