szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szervezők azzal érvelnek, hogy ez ülőkoncert lesz.

A hatályban lévő jogszabályok értelmében, a 2020. augusztus 28-án a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő Apostol 50 koncert, létszámkorlátozás nélkül, zárt térben megtartható, mivel ez az esemény, olyan rendezvénynek minősül, amely ültetett nézőtérrel rendelkezik – írta a Facebookon Broadway Jegyiroda.

A posztban hangsúlyozták, hogy a helyszínen fokozottan és rendszeresen fertőtlenítik a felületeket, a belépéskor a bejáratoknál kihelyezett kézfertőtlenítőket helyeznek el, a biztonsági szolgálat, valamint a büfé munkatársai pedig maszkot viselnek majd.

A bejegyzésben felhívják rá a figyelmet, hogy a közönségnek is javasolt arcmaszkot viselnie, de számukra ezt nem teszik kötelezővé. Kérik ugyanakkor, hogy az érdeklődők köhögéskor, tüsszentéskor behajlított könyökkel vagy zsebkendővel takarják el orrukat, szájukat. Ha pedig egy kicsit is betegnek érzik magukat, inkább maradjanak otthon.

A Broadway Jegyiroda Facebook-oldalán valóságos kommentháború alakult ki amiatt, hogy az egyértelmű szabály ellenére az Apostol-koncertet mégis megtartják. Volt olyan hozzászóló, aki a közönség jellemzően magas életkora miatt az esemény lefújását javasolta.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón közölte, hogy augusztusban sem lesznek fesztiválok az országban, helyette garázskoncertek jöhetnek. Egyelőre szeptemberig tart a tiltás, annál tovább nem látnak, az 500 fő alatti rendezvényeket meg lehet tartani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olcsóbb lett kávé a koronavírus miatt, de ezt a pénztárcája sajnos nem fogja megérezni

Olcsóbb lett kávé a koronavírus miatt, de ezt a pénztárcája sajnos nem fogja megérezni

Családtörténeti utazás a Műcsarnokban, különböző művészeti ágak mentén

Családtörténeti utazás a Műcsarnokban, különböző művészeti ágak mentén

Már több mint 730 ezren haltak meg a koronavírus-járványban

Már több mint 730 ezren haltak meg a koronavírus-járványban