szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A népszerű sziget 2020 végéig zárva marad a turisták előtt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az indonéziai hatóságok korábban még azt tervezték, hogy szeptembertől ismét fogadják a turistákat Balin, de a koronavírus-járvány alakulása miatt ezt a tervet elvetették, így a mostani állás szerint 2020 végéig turistaként biztosan nem látogatható a népszerű utazási célpont.

A döntés nyilván nemcsak a turistákat érinti érzékenyen, hanem a turizmusra épülő helyi gazdaságot is. Balit turisták milliói keresik fel minden évben, a számuk idén már drasztikusan csökkent, miután Indonézia lezárta a határait a külföldiek előtt a koronavírus-járvány miatt. Július óta a helyi turizmus fellendítésével próbálkoztak, így megnyitottak a strandok, a templomok és más nevezetességek is a belföldi látogatók előtt.

Az egyelőre nem világos, hogy külföldi turisták mikortól látogathatnak megint Balira, ahol eddig több mint 4500 koronavírus-fertőzöttet és 52 halálesetet regisztráltak. Indonéziában több mint 155 ezer fertőzöttet tartanak számon, és csaknem hétezren meghaltak – Délkelet-Ázsiában ezek a legnagyobb számok, és szakértők szerint több teszteléssel még nagyobbak is lennének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bencze Ágnes orvos a Fülkében: A postcovidosok krónikus fáradtságára nincs speciális gyógyszer

Bencze Ágnes orvos a Fülkében: A postcovidosok krónikus fáradtságára nincs speciális gyógyszer

Raúl Castro bejelentette lemondását

Raúl Castro bejelentette lemondását

Tucatnyinál is több orosz hadihajó indult a Fekete-tengerre

Tucatnyinál is több orosz hadihajó indult a Fekete-tengerre