szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új Duna-híd elsődleges célja lesz, hogy elvezesse a belvárosi autós forgalom egy részét. Lesz rajta villamospálya és kerékpársáv is.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója osztotta meg Youtube-csatornáján az új Duna-híd látványtervét bemutató videót. A hídon kétszer két sáv lesz, középen villamospályával, két szélén pedig kerékpársávokkal és gyalogos úttal.

Az új híd a Duna dél-budapesti szakaszán fog átívelni, valamivel lejjebb a Kopaszi-gáttól. Összeköti majd Dél-Budát (nagyjából a Galvani utcánál), Csepelt és Dél-Pestet.

A leendő építmény oldalán kiemelik, hogy az "Új Duna-híd és kapcsolódó úthálózat megépítése hozzájárul a Hungária körgyűrűn belüli belvárosi forgalomcsillapítás megvalósításához és a belvárosi Duna-hidakra nehezedő forgalmi terhelés csökkentéséhez. A Lánchídon, Erzsébet hídon és Szabadság hídon 30%-os, a Petőfi hídon 10%-os forgalomcsökkenés elérését segíti elő".

Most ott tart a projekt, hogy a lakók véleményét is megkérdezik a híd úthálózatának első szakaszával kapcsolatban. A Budapest Fejlesztési Központ egy kérdőív segítségével próbálja kideríteni, hogy a fővárosiak mit gondolnak a fejlesztésről. A kérdőívet szeptember 29-éig lehet kitölteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszivárgott gyári fotók: íme a szerdán debütáló új BMW M3 és M4

Kiszivárgott gyári fotók: íme a szerdán debütáló új BMW M3 és M4

Orbán populista kiáltványa: a Magyar Nemzet-cikk politikai kommunikációs szemszögből

Orbán populista kiáltványa: a Magyar Nemzet-cikk politikai kommunikációs szemszögből

Bevezeti a korhatárszűrőt a YouTube, be kell jelentkezni a videózáshoz

Bevezeti a korhatárszűrőt a YouTube, be kell jelentkezni a videózáshoz