szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pszichológus leszögezte: a többségtől való különbözősége alapján bárki megbélyegzése teljességgel elfogadhatatlan számára.

Közlemény
Az elmúlt időszak, személyemmel kapcsolatos sajtóvisszhangjaira reagálva az alábbi közleményt adom ki.
1. A szóban forgó mesekönyvről az újságírói kérdésre reagálva válaszoltam csupán, mivel a könyvet nem ismertem korábbról.
2. Válaszomban szakmai megközelítéssel éltem, amelyet jelenleg is fenntartok, egy adott kor alatt a gyermekek szexuális érzékenyítése nem javallott.
3. Minden olyan cselekedettől, amely könyvek megsemmisítéséhez, más emberek kirekesztéséhez vezet, elhatárolódom.
4. Egész munkásságomat arra tettem fel, hogy segítsem az egyén és a társadalom minél harmonikusabb együttműködését, az arra rászorulók beilleszkedésének elősegítésével, a lehető legtámogatóbb közeg létrehozásával.
5. A többségtől való különbözősége alapján bárki megbélyegzése számomra teljességgel elfogadhatatlan.
Fenti álláspontom csak változtatások nélkül, teljes egészében közölhető.
Továbbiakban, ebben a témában nyilatkozni nem kívánok, csakis szakmai fórumokon, kollégákkal történő munkában leszek nyitott érdemi megbeszélésre.

Közleményben reagált Bagdy Emőke az elmúlt napok történéséire. Mint megírtuk, több mint ezer pszichológus írta alá azt az állásfoglalást, amelyben kiállnak a – Dúró Dóra által ledarált – Meseország mindenkié című mesekönyv mellett. A dokumentumban elhatárolódnak „minden olyan pszichológus, így Bagdy Emőke nyilatkozatától is, amelyek szakmaiatlan és a tudomány mai álláspontjával ellentétes tartalmú állításokat tartalmaznak, és amelyek várható hatása a gyűlöletkeltés és a társadalmi kirekesztés fokozása”. (A Meseország mindenkié-ügyről itt olvashatják a cikkeinket.)

Bagdy Emőke a Magyar Nemzetben válaszolt hosszan az őt ért vádakra, majd petíció indult mellette (ezt cikkünk írásának pillanatában több mint 33 ezren írták alá).

A klinikai szakpszichológus nemrég a Facebookon adott ki közleményt, „az elmúlt időszak, személyével kapcsolatos sajtóvisszhangjaira reagálva”. Azt írja,

  • 1. A szóban forgó mesekönyvről az újságírói kérdésre reagálva válaszoltam csupán, mivel a könyvet nem ismertem korábbról.
  • 2. Válaszomban szakmai megközelítéssel éltem, amelyet jelenleg is fenntartok, egy adott kor alatt a gyermekek szexuális érzékenyítése nem javallott.
  • 3. Minden olyan cselekedettől, amely könyvek megsemmisítéséhez, más emberek kirekesztéséhez vezet, elhatárolódom.
  • 4. Egész munkásságomat arra tettem fel, hogy segítsem az egyén és a társadalom minél harmonikusabb együttműködését, az arra rászorulók beilleszkedésének elősegítésével, a lehető legtámogatóbb közeg létrehozásával.
  • 5. A többségtől való különbözősége alapján bárki megbélyegzése számomra teljességgel elfogadhatatlan.

Bagdy Emőke hozzátette, hogy a továbbiakban „ebben a témában nem kíván nyilatkozni, csakis szakmai fórumokon, kollégákkal történő munkában lesz nyitott érdemi megbeszélésre”.

Közlemény Az elmúlt időszak, személyemmel kapcsolatos sajtóvisszhangjaira reagálva az alábbi közleményt adom ki. 1. A...

Közzétette: Prof. Dr. Bagdy Emőke – 2020. október 16., péntek

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az iszlámgyűlölő Facebook-tartalmak betiltását követeli a pakisztáni kormányfő

Az iszlámgyűlölő Facebook-tartalmak betiltását követeli a pakisztáni kormányfő

Húsevő parazita miatt adtak ki figyelmeztetést Észak-Amerikában

Húsevő parazita miatt adtak ki figyelmeztetést Észak-Amerikában

Trump kabinetfőnöke beismerte, nem is akarják ellenőrzés alatt tartani a koronavírus-járványt

Trump kabinetfőnöke beismerte, nem is akarják ellenőrzés alatt tartani a koronavírus-járványt