szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Yiwu városának gigantikusan nagy piacán már nyáron lezajlott a karácsonyi szezon, a viszonteladók ekkor vásárolták fel az ünnepi időszakra a portékáikat.

Karácsony 2020
A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!
Friss cikkek a témában

Kína keleti részén taláható a nagyjából 1,2 milliós lakossággal rendelkező Yiwu városa, amelynek egyik negyede a Yiwu International Trade City nevet viseli. Másnéven ez a Yiwu Market, a yiwui nagybani piac, amely a világon valószínűleg a legnagyobb a maga műfajában.

A 340 ezer négyzetméter alapterületű piacon több mint 9000 bódé áll, és több mint tízezer üzletvezető bérel helyet az áruinak. A La Prensa Latina cikke szerint, ha mindegyik bódét végiglátogatja az ember úgy, hogy egyenként 3-3 percet tölt el nézelődéssel, akkor körülbelül fél évbe telne bejárni a piacot.

©

Ezen a gigantikus piacon óriási forgalmat bonyolít le minden nyáron a "karácsonyi faluként" emlegetett részleg, ahol az ünnepi dekorációval kereskedő árusok tömörülnek. A világ karácsonyi dekorációinak 60 százaléka - a Mikulás-sapkáktól kezdve, a LED-es rénszarvasokon át a műfákig és műhóig - innen érkezik - írja a lap.

©

A "karácsonyi falu" azért nyáron üzemel teljes fordulatszámon, mert a viszonteladók ilyenkor szerzik be az áruikat, amelyeket majd télen el fognak adni. Így, míg máshol most lesz igazán ünnepi a hangulat, Yiwuban a karácsonyi szezon már szeptemberben véget ért, az árusok már a februári kínai Holdújévre készülnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra együtt zenél Kispál András és Lovasi András

Újra együtt zenél Kispál András és Lovasi András

Altábornagy lett a TEK főigazgatója is

Altábornagy lett a TEK főigazgatója is

50 év után visszatér a Ferrari a Le Mans-i 24 órásra

50 év után visszatér a Ferrari a Le Mans-i 24 órásra