szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fegyelmezetten akarja végigcsinálni a kötelező karantént Dárdai Pál.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Otthonából tartott sajtótájékoztatót Dárdai Pál, akiről csütörtökön derült ki, hogy megfertőződött az új koronavírussal. „A feleségemet csúnyábban elkapta a betegség, mint engem, ő megszenvedi. Nekem csak a tagjaim fájnak, hasonlít az izomlázhoz egy öregfiúk-meccs után. De nem sírok, nem panaszkodom, végigcsinálom ezt, és kész. Sosem gondoltam volna, hogy elkapom a koronavírust. Tavaly a junior csapatnál mindennap több száz gyerekkel találkoztam, mégsem fertőződtem meg, egészen mostanáig. Az edzőpályán tudtam meg, hogy pozitív lett a tesztem” – mesélte.

„Naponta 15-ször telefonálok segédedzőmmel és barátommal, Andreas »Zecke« Neuendorffal, figyelem a játékosok online edzéseit, és velünk lakó fiamat, az U16-osoknál játszó Bencét nyugtatom, aki szintén nem hagyhatja el a házat” – mondta az edző.

„Tulajdonképpen én csak vendég vagyok Németországban, de most igazán otthonosan érzem itt magam, nagyon kedvesek az emberek. Sokan akarnak segíteni, bevásárolni vagy főzni nekünk, ennyit már meg sem tudnánk enni. Nagyon jólesik” – jelentette ki Dárdai, aki 1997 óta él Berlinben, és tízperces kerékpárútra lakik az Olimpiai Stadiontól.

Az online tréningekről azt mondta, futballistái futópadoznak, szobabicikliznek, erősítenek, és néhányuknak máris izomláza van. Akik hozzá hasonlóan kertes házban laknak, kinn labdával is gyakorolnak. „Vannak rosszabb dolgok is az életben. A bajnokságban a kezünkben van a sorsunk, de most az a legfontosabb, hogy mindenki gyógyuljon meg, illetve maradjon egészséges” – tette hozzá.

Dárdai és stábja, valamint a Hertha teljes kerete április 29-ig marad házi karanténban. A csapat május 3-tól pótolja majd a szövetség által elhalasztott három bajnokiját.

A Hertha BSC a 18 csapatos tabella 15. helyén áll.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Révész Sándor hvg360

Révész: A kirúgás joga és jogtalansága

Nem mindegy, hogy az állam korlátozza a vélemény szabadságát, vagy egy zártkörű klub. Petry Zsoltot egy magáncég küldte el, a Gulácsi mellett kiállók a pártállam áldozatai.