szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki jelentkezik, azt még ma beolthatják.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Péntek hajnalban már nemcsak Sinopharm- és AstraZeneca-, hanem Pfizer-vakcináért is lehetett jelentkezni a múlt héten megnyílt online oltásiidőpont-foglaló rendszerben – adta hírül a 444.hu olvasóira hivatkozva. Az egyikük azt írta a lapnak, hogy nem sokkal reggel hat után egy péntek délutáni időpontot sikerült lefoglalnia a budapesti Péterfy Kórházba.

Jelentkezni az eeszt.gov.hu oldalon lehet azoknak, akik korábban már regisztráltak az oltásért.

Már AstraZeneca-oltásra is lehet online időpontot foglalni

A múlt hét óta éles az időpontfoglalási rendszer, amelyen keresztül az első körben csak Sinopharm-vakcinért lehetett jelentkezni. Most már AstraZenecáért is.

Az olvasók tapasztalatai megerősítik a kormányközeli Origo értesülését, amely azt írta, hogy április 30-án rendkívüli oltási nap lesz: az oltási munkacsoport döntése értelmében kórházi oltópontokra a Pfizer-oltásért is lehet jelentkezni, a vakcina beadása pedig előreláthatóan 10 órától kezdődik meg. A lap szerint összesen százezer adag Pfizer-vakcina érkezik az oltópontokra.

Frissítés: Az eeszt.gov.hu oldal reggel 7 óra körül rendszeresen összeomlik, nem elérhető.

A kormány fű alatt kiszervezi az oltási kampányt a magánszektorba is

Egyre több cégnél nyílik vállalati oltópont kormányzati engedéllyel. Üdvözlendő, hogy a kormány minden lehetséges csatornát felhasznál az oltási kampány kiterjesztésére, ezt azonban a nyilvánosság teljes kizárásával teszi. Ráadásul az önkormányzatokat nemrég még elhessegették azzal, hogy nincs szükség a segítségükre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!