szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tengeri herkentyűk miatt az egyik résztvevő öt kilót fogyott három nap alatt.

A főzőműsor történetében példátlan esetről számoltak be a Konyhafőnök spanyol verziójában megvendégelt résztvevők, miután a tavaly januári forgatáson több mint hetven ember kapott ételmérgezést – írja a Teller Report című lap.

A tizenegyedik évad forgatásakor egy külső helyszínen, Európa legnagyobb akváriumában, a valenciai Oceanogràficban főztek a versenyzők az intézményben dolgozóknak, ezzel ünnepelve a húsz éves akvárium működését. Már az is megfeküdhetné a jóízlésű nézők gyomrát, hogy egy akváriumban tengeri herkentyűket szolgáltak fel, de ennél nagyobb problémák is voltak, ugyanis a megvendégelt alkalmazottak fele ténylegesen rosszul lett a feltehetően nem elég friss alapanyagok miatt.

Bár a műsor készítői elismerték, hogy a felszolgált ételek okozták az ételmérgezéseket, azt már nem tudták megállapítani, melyik fogással volt probléma. A háromfogásos menüben volt algapesztós kagyló és osztriga, kókuszos-datolyás tengeri sügér és algás sajttorta is.

A mérgezést a spanyol népegészségügyi hatóság is vizsgálta, de az egyik vendég szerint érdemi eredményre nem jutottak ők sem, a műsor készítői pedig nem kértek bocsánatot, annak ellenére sem, hogy többen orvosi kezelésre szorultak az eset után, és volt olyan, aki három nap alatt öt kilót fogyott a rosszullétek miatt.

Nyitóképünk illusztráció.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!