szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét megválasztották a 12 legjobb magyar éttermet; a listára négy vidéki hely is felkerült.

Idén is átadta a Dining Guide gasztronómiai magazin az év legjobb éttermeinek járó elismeréseket, közel 500 vendéglátóhely meglátogatása után – adta hírül a portál.

A 100 legjobb éttermet bemutató Étteremkalauz megjelenésével egybekötött eseményen továbbra is egy tizenkettes listán rangsorolták a legjobb éttermeket, azonban idén megváltozott, melyik hely kapja az Év Étterme-díjat: már nem a TOP10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme, hanem az a TOP10-es listán szereplő étterem, amely az adott évben több szempont figyelembevételével a legkiemelkedőbb teljesítményt mutatja.

Így a magazin „nagydíját” nem a toplistát vezető, két Michelin-csillagos tatai Platán Gourmet, hanem a budapesti SALT kapta meg.

A Dining Guide Étteremkalauz 2024 által kiosztott Top 10+2 étterem listája: 

1. Platán Gourmet (Tata)

2. Rumour by Rácz Jenő

3. SALT Budapest

4. Babel Budapest

5. 42 Restaurant & Bar (Esztergom)

6. Essência Restaurant Tiago & Éva

7. Costes Restaurant

8. Borkonyha Étterem

9. Spago by Wolfgang Puck

10. Sauska 48 Villány

11. Costes Downtown

12. Pajta (Őriszentpéter)

Az Év Szállodája díjat a Matild Palace A Luxury Collection Hotel nyerte el. 

A Dining Guide a The Best of the Best, vagyis a legjobbak legjobbjai díjjal ismeri el azoknak az egységeknek a példamutató teljesítményét, amelyek korábban minimum háromszor érték el a kategóriájuk legjobb helyezését. A The Best of The Best díjat a Stand Étterem vehette át.

A Dining Guide Év Étterme 2024-es díját a SALT Budapest étterem nyerte el kiemelkedő teljesítményéért.

Az esten átadták a különdíjakat is:

Az Év Alternatív vendéglátóhelye a balatoni Buborék Csopak lett. 

Az Év szerethető étterme díjat a tavaly decemberben nyílt Goli étterem nyerte. 

Az Év Koktélbárja a Múzsa Bár lett. 

Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop nyerte el. 

Az Év Sommelier-je díját Rácz Imre, a Spago Budapest by Wolfgang Puck sommelier-je vehette át. 

Az Év Éttermi Cukrásza díját Szűcs Árpád, a Kollázs Brasserie & Bar cukrásza nyerte el. 

Az Év Innovatív Konyhájának járó különdíjat az Onyx Műhely vehette át. 

Az Év Ifjú Séf Tehetsége Pohner Ádám, az Iszkor Mályinka fiatal séfje lett. 

Az Év Séfje 2024-ben Rosenstein Róbert, a Rosenstein étterem séfje lett. 

2024-es év Dining Guide Életműdíját Nyíri Szása, az Arany Kaviár társtulajdonosa és séfje vehette át. 

Az Év Fenntartható Étterme díját a zebegényi Natura Hill Vendégház és Étterem vehette át.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!