szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Most először választották meg a Balaton fagyiját a Nyitott Balaton programsorozatban. A győztes édesség pezsgős marcipán szamócával, a Balatoni randevú nevet kapta, és egy balatonmáriafürdői fagylaltozóban készítik.

A versenyre Balatoni Regionális TDM Szövetség hirdette meg, és csak az üdülőrégióból lehetett nevezni hagyományos alapanyagokat tartalmazó termékekkel.

A zsűri a tó körül 8 helyszínen 16 féle fagylaltból választotta ki a győztest, amely az idei szezonban a Balaton fagyija 2014 címet viselheti.

Minden fagylaltozó kétféle ízzel nevezhetett. Ezek között volt füge, dió, citromfű, balatoni jégboros és kapros ízű is.

A legtöbb pontot a Balatoni randevú fantázianevű fagylalt kapta, amelynek készítője Pálfi Attila, a balatonmáriafürdői Florida Fagylaltozó tulajdonos-üzemeltetője. A pezsgős marcipános szamócás fagylalt receptjét hamarosan nyilvánosságra hozzák, így nyáron több Balaton környéki fagyizóban is megkóstolhatják majd a vendégek.

A fődíj mellett a zsűri különdíjjal jutalmazott 3 további fagylaltot: a balatonföldvári Kárpáti Fagyizó Füge-dió fantázia, a balatonfüredi Korzó Fagyizó Füredi mákvirág és a szintén füredi Bagaméri Fagylaltozó Kapros-túrós pite fantázianevű fagylaltját.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!