szerző:
hvg.hu

Szeptember első hétvégéje már péntek estétől a hazai és határon túli kézműves s más import söröké a józsefvárosi Palotanegyedben.

A szeptember 4-6. közötti rendezvény díszvendége az Igazi Csíki Sör. A csíkszentsimoni manufaktúrában előállított Bock típusú, 6 százalékos alkoholtartalmú sör az 1516-os bajor tisztasági törvény (Reinheitsgebot) alapján vízből, sörárpából, komlóból és élesztőből készül. Horvátországot az első horvát sörként jegyzett Osječko Pivo képviseli a fesztiválon. Az Osječko Pivo tükrös tisztaságú, világos sör, amelyet frissessége és könnyed, 4,5 százalékos alkoholtartalma kiváló szomjoltóvá tesz. A Csehországot képviselő rendkívül innovatív Primátor sörfőzde két sörkülönlegességgel is bemutatkozik a Palotanegyedben. A Primátor Weizenbeer szűretlen búzasör mellett itt kínálják a fesztivál egyik legerősebb barna sörét, a Primátor Double 24° fekete sört, amelynek alkohol tartalma 10,5 százalék.

©

„Iszol Te rendesen BELGA sört?” - teszik fel a nagy kérdést a szervezők. A kérdésre adott választól függetlenül a fesztiválon - a búzától a gyümölcsösön keresztül a barnáig – hat féle féle csapolt belga sör tesztelésére nyílik lehetőség.  

A hazai kézműves sörökből a kerekegyházi Domján Sörfőzde, a Ser-kentő képviseletében az üllői Franzberger Sörfőzde készítményeit és a Körös-Maros Biofarm Alakor bio búzasörét kóstolhatják meg a látogatók. A hagyományosabb, láger típusú, sörök kedvelőinek a Kaltenberg Sörház kínálja 4,9 százalékos alkoholtartalmú vörös lágerét, amely eredeti bajor recept alapján készül.

A rendezvényen egyebek mellett székely és délszláv ételek, például parajdi sópincében érlelt sonkák és sajtok, valamint csevap és pleskovice kóstolására is lehetőség nyílik.

 A pálinkák kedvelőről sem feledkeztek meg a szervezők. Olyan egyedi párlatokat is hoznak, mint például a csipkebogyó, vagy az áfonya.

A három napos ingyenes rendezvényen fellép többek között a Balkan Fanatik, a Khamoro Budapest Band, a Le Rom, a The Bits Beatles Emlékzenekar és a Józsa Tamás Blues Band. Lesz székelyföldi és délszláv táncház és a Szabó Ervin téren a kézműves vásár.

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gollam ismét belebújt Theresa Maybe, és elénekeltette vele a Bohemian Rhapsodyt

Gollam ismét belebújt Theresa Maybe, és elénekeltette vele a Bohemian Rhapsodyt

Felfelé ordító kipufogó a McLaren új kabrióján: 315 km/h nyitott tetővel

Felfelé ordító kipufogó a McLaren új kabrióján: 315 km/h nyitott tetővel

Újabb állami megbízást nyert el Pintér Sándor volt cége

Újabb állami megbízást nyert el Pintér Sándor volt cége

Kézilabda-vb: súlyosak a sérülések, cserére kényszerül a válogatott

Kézilabda-vb: súlyosak a sérülések, cserére kényszerül a válogatott

Kiderült, a rendőr semmit sem tehet, ha egy képviselőt nem engednek be az MTVA-hoz

Kiderült, a rendőr semmit sem tehet, ha egy képviselőt nem engednek be az MTVA-hoz

Kézilabda-vb: óriásit küzdött, de kikapott a svédektől a válogatott

Kézilabda-vb: óriásit küzdött, de kikapott a svédektől a válogatott