szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sörkedvelők számára jó hír, hogy az első jelentős fesztiváleseményre nem kell tavaszig várniuk, hanem már februárban végigkóstolhatnak több mint 100 féle sört az Indoor Sörfeszten. Az esemény helyszíne február 19. és 21. között a Gellért Szálló és a Gellért Brasserei.

A pillanatnyi állás szerint, nagy meglepetések nem fogják érni a látogatókat, szinte valamennyi megjelenő sörfőzde ismerős lesz az eddigi sörfesztiválokról. Viszont, valóban ez az első nagyobb szabású téli beltéri sörfesztivál (bár története során, más évszakban a Belga Sörfesztivál is behúzódott elébb a Vajdahunyad várába, majd a Bálna aulájába). Egyszerre mintegy 1500-an sörözhetnek a Gellértben kényelmesen a belépőhöz - a helyszínen 2990, elővételben 2490, három napra 5990 forint - kapott ajándék korsóból, amit egyszer grátisz töltenek meg a szervezők. Ez, mivel tetszőlegesen választható a sör, egyben szavazat is: a fesztivál söre címét az nyeri el, amelyik a vasárnap éjszakai zárásig a legtöbb, az ingyenes sör fogyasztására jogosító tókent gyűjti össze.

©

A kiállítók saját beltéri installációval érkeznek, szóval mindenki könnyen rábukkanhat a kedvencére és nem lesz nehéz eligazodni a sörök között.

Mindegyik nap más-más nemzeti – pénteken az angol, szombaton a német, vasárnap a cseh - sörök kapnak kiemelt szerepet. A sörkóstolásokhoz ajánljuk Katona Csaba szórakoztató ismeretterjesztő előadásait és a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub tematikus kiállítását.

 Igaz, a kemény magot, az elhivatott sör- és sörfesztivál rajongókat nem kell félteni, pláne annyira pallérozni. Ők ugyanis ragyogóan eligazodnak a sörök világában és ne lepődjön meg senki azon, ha egy-egy ilyen önjelölt szakértő a pultosokat is megszégyenítő szakzsargonnal tesz rendet a komlók, a maláták és persze a sörök világában.

A Serfőző és a Danubius Hotel Gellért közös szervezésében megrendezett fesztivál résztvevői természetesen nem maradhatnak éhen. Meglesz a street foodos vonulat és a nemzeti napokon ízelítő az adott ország kocsmai ételeiből, valamint a Gellért Söröző & Brasserie-ben. Kocsmavacsora – 9990 forintért, mely tartalmazza a napi belépőt a sörfesztiválra és a programokra, majd  este 7-től az ötfogásos sörvacsorát, melyet az Élesztő, az Élesztő Importer, a Léhűtő és a Marionett csapata állít össze, a rájuk legjellemzőbb ételekkel és a hozzávaló sörökkel.

A vasárnapi Sörbrunch – 7990 forintos korlátlan étel- és italfogyasztással, interaktív sörkóstolással, angol, német és cseh sörkorcsolyákkal, specialitásokkal kitöltheti  a serfesztiválra szánt harmadik napot.  

Az Indoor mindhárom nap délután 4-kor nyit, pénteken és szombaton éjfél után két órával, vasárnap pedig éjfélkor zár.

Utána már nem sokáig maradunk sörfesztivál nélkül. Márciusban várható a szakmai Főzdefeszt, mely a craft beerek különleges világából, némi szakmai vezetéssel, mutatja be az elmúlt időszak legizgalmasabb söreit.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt az SZFE Facebook-oldaláról a Pesti TV „libsiző” riportja

Eltűnt az SZFE Facebook-oldaláról a Pesti TV „libsiző” riportja

A kriptovaluták csökkentik az adóbevételt az EU államaiban

A kriptovaluták csökkentik az adóbevételt az EU államaiban

Bezár az egykori Pannontej sajtgyár Zalaegerszegen, 83 ember kerül az utcára

Bezár az egykori Pannontej sajtgyár Zalaegerszegen, 83 ember kerül az utcára