szerző:
hvg.hu

A sörkedvelők számára jó hír, hogy az első jelentős fesztiváleseményre nem kell tavaszig várniuk, hanem már februárban végigkóstolhatnak több mint 100 féle sört az Indoor Sörfeszten. Az esemény helyszíne február 19. és 21. között a Gellért Szálló és a Gellért Brasserei.

A pillanatnyi állás szerint, nagy meglepetések nem fogják érni a látogatókat, szinte valamennyi megjelenő sörfőzde ismerős lesz az eddigi sörfesztiválokról. Viszont, valóban ez az első nagyobb szabású téli beltéri sörfesztivál (bár története során, más évszakban a Belga Sörfesztivál is behúzódott elébb a Vajdahunyad várába, majd a Bálna aulájába). Egyszerre mintegy 1500-an sörözhetnek a Gellértben kényelmesen a belépőhöz - a helyszínen 2990, elővételben 2490, három napra 5990 forint - kapott ajándék korsóból, amit egyszer grátisz töltenek meg a szervezők. Ez, mivel tetszőlegesen választható a sör, egyben szavazat is: a fesztivál söre címét az nyeri el, amelyik a vasárnap éjszakai zárásig a legtöbb, az ingyenes sör fogyasztására jogosító tókent gyűjti össze.

©

A kiállítók saját beltéri installációval érkeznek, szóval mindenki könnyen rábukkanhat a kedvencére és nem lesz nehéz eligazodni a sörök között.

Mindegyik nap más-más nemzeti – pénteken az angol, szombaton a német, vasárnap a cseh - sörök kapnak kiemelt szerepet. A sörkóstolásokhoz ajánljuk Katona Csaba szórakoztató ismeretterjesztő előadásait és a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub tematikus kiállítását.

 Igaz, a kemény magot, az elhivatott sör- és sörfesztivál rajongókat nem kell félteni, pláne annyira pallérozni. Ők ugyanis ragyogóan eligazodnak a sörök világában és ne lepődjön meg senki azon, ha egy-egy ilyen önjelölt szakértő a pultosokat is megszégyenítő szakzsargonnal tesz rendet a komlók, a maláták és persze a sörök világában.

A Serfőző és a Danubius Hotel Gellért közös szervezésében megrendezett fesztivál résztvevői természetesen nem maradhatnak éhen. Meglesz a street foodos vonulat és a nemzeti napokon ízelítő az adott ország kocsmai ételeiből, valamint a Gellért Söröző & Brasserie-ben. Kocsmavacsora – 9990 forintért, mely tartalmazza a napi belépőt a sörfesztiválra és a programokra, majd  este 7-től az ötfogásos sörvacsorát, melyet az Élesztő, az Élesztő Importer, a Léhűtő és a Marionett csapata állít össze, a rájuk legjellemzőbb ételekkel és a hozzávaló sörökkel.

A vasárnapi Sörbrunch – 7990 forintos korlátlan étel- és italfogyasztással, interaktív sörkóstolással, angol, német és cseh sörkorcsolyákkal, specialitásokkal kitöltheti  a serfesztiválra szánt harmadik napot.  

Az Indoor mindhárom nap délután 4-kor nyit, pénteken és szombaton éjfél után két órával, vasárnap pedig éjfélkor zár.

Utána már nem sokáig maradunk sörfesztivál nélkül. Márciusban várható a szakmai Főzdefeszt, mely a craft beerek különleges világából, némi szakmai vezetéssel, mutatja be az elmúlt időszak legizgalmasabb söreit.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tüntettek a kirúgott szívsebészért

Tüntettek a kirúgott szívsebészért

1 GB-os a RAM, 8 GB a tárhely, mégis 300 ezret kérnek ezért az óráért

1 GB-os a RAM, 8 GB a tárhely, mégis 300 ezret kérnek ezért az óráért

A Fidesz importálna 80 ezer EP-voksot, és legalizálná a szavazatvásárlást a polgármestereknek

A Fidesz importálna 80 ezer EP-voksot, és legalizálná a szavazatvásárlást a polgármestereknek

Egy 61 éves hajléktalan nőt vittek el elsőként Budapesten, ma lesz a tárgyalása

Egy 61 éves hajléktalan nőt vittek el elsőként Budapesten, ma lesz a tárgyalása

Kiszivárgott egy terv: megszűnhetnek a fizetős szolgáltatások a kórházakban

Kiszivárgott egy terv: megszűnhetnek a fizetős szolgáltatások a kórházakban

Orbán sem harcolhat mindig, most mással szerez népszerűséget

Orbán sem harcolhat mindig, most mással szerez népszerűséget