A K and H Bank igazgatósága hétfői ülésén elfogadta Rejtő E. Tibor vezérigazgató és Ludo Jacobs vezérigazgató-helyettes lemondását és a bank élére megbízott vezérigazgatóként John Hollows-t nevezte ki. A bank határozatlan időre kötött szerződést Hollows-zal és tovább keresi a K and H jövőbeli állandó vezetőjét - tájékoztatta a hvg.hu-t a bank sajtóosztálya.

A K and H Equities-nél folyó belső vizsgálat eddigi eredményei szerint több munkavállaló is érintett lehet az eddig Kulcsár Attila nevével fémjelzett csalási ügyben - erősítette meg a sajtóosztály. Bár a bank a brókercég további munkavállalóinak büntetőjogi felelősségéről nem tett említést, bejelentette, hogy indokolt esetben elbocsátások várhatók a brókercégnél. A bank szerint az Equities tulajdonosai a jövőben tovább folytatják a belső vizsgálatot, és teljes mértékben együttműködnek a nyomozóhatóságokkal és felügyeleti szervekkel.
A K and H Equities-nél történt többéves csalássorozat eredményeként a brókercég tízmilliárd forintos kárigénnyel szembesülhet ügyfelei részéről. A bank, amely csupán a brókercég 49,9 százalékos kisebbségi részvénycsomagjával rendelkezik, a károk fedezésére nem tervez létrehozni különleges céltartalékot idén; „a bank idei tervei nem változtak” - fogalmazott a sajtóosztály munkatársa. A kárigények kifizetése valószínűleg így nem jelenik meg a K and H Bank könyveiben; ez várhatóan az Equities-ben 50,1 százalékos tulajdonos holland ABN Amro Bank és belga partnere, a KBC kiadásait fogja növelni.
John Hollows, a megbízott vezérigazgató a Cambridge Egyetemen szerzett jogi és közgazdasági diplomát, 1999-től a K and H Bank belga tulajdonosánál, a KBC Banknál volt felelős a Csendes-óceáni térség hat országának tíz bankfiókjáért. A KBC csoporthoz 1996-ban csatlakozott mint a sanghaji kirendeltség ügyvezető igazgatója. Karrierének ezt megelőző öt évét is az ázsiai bankpiacon töltötte, mint az angliai Barclays Bank tajvani működéséért felelős ügyvezető. Hollows a K and H ülését követően elmondta, hogy a bank magyarországi stratégiája nem változik, és az éves tervszámok sem módosulnak. Szerinte a K and H itthoni munkatársai az elmúlt hetekben bizonyították, hogy mostoha körülmények között is tudnak olyan csapatként dolgozni, amely az ügyfelek igényeit magas szinten képesek kielégíteni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brexit: A brit kormányt nem érdekli az EU Bírósága által nyitott kiskapu

Brexit: A brit kormányt nem érdekli az EU Bírósága által nyitott kiskapu

Újabb kémfotó buktatta le a Samsung Galaxy S10+ előlapját

Újabb kémfotó buktatta le a Samsung Galaxy S10+ előlapját

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

Megvan a demencia ellenszere? A tudósok szerint már napi egy pohár narancslé csodákat tehet az aggyal

Megvan a demencia ellenszere? A tudósok szerint már napi egy pohár narancslé csodákat tehet az aggyal

Elképesztő: Roger Waters nyomására bojkottálja Izraelt egy zenekar

Elképesztő: Roger Waters nyomására bojkottálja Izraelt egy zenekar

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel