Tetszett a cikk?

A K and H Bank igazgatósága hétfői ülésén elfogadta Rejtő E. Tibor vezérigazgató és Ludo Jacobs vezérigazgató-helyettes lemondását és a bank élére megbízott vezérigazgatóként John Hollows-t nevezte ki. A bank határozatlan időre kötött szerződést Hollows-zal és tovább keresi a K and H jövőbeli állandó vezetőjét - tájékoztatta a hvg.hu-t a bank sajtóosztálya.

A K and H Equities-nél folyó belső vizsgálat eddigi eredményei szerint több munkavállaló is érintett lehet az eddig Kulcsár Attila nevével fémjelzett csalási ügyben - erősítette meg a sajtóosztály. Bár a bank a brókercég további munkavállalóinak büntetőjogi felelősségéről nem tett említést, bejelentette, hogy indokolt esetben elbocsátások várhatók a brókercégnél. A bank szerint az Equities tulajdonosai a jövőben tovább folytatják a belső vizsgálatot, és teljes mértékben együttműködnek a nyomozóhatóságokkal és felügyeleti szervekkel.
A K and H Equities-nél történt többéves csalássorozat eredményeként a brókercég tízmilliárd forintos kárigénnyel szembesülhet ügyfelei részéről. A bank, amely csupán a brókercég 49,9 százalékos kisebbségi részvénycsomagjával rendelkezik, a károk fedezésére nem tervez létrehozni különleges céltartalékot idén; „a bank idei tervei nem változtak” - fogalmazott a sajtóosztály munkatársa. A kárigények kifizetése valószínűleg így nem jelenik meg a K and H Bank könyveiben; ez várhatóan az Equities-ben 50,1 százalékos tulajdonos holland ABN Amro Bank és belga partnere, a KBC kiadásait fogja növelni.
John Hollows, a megbízott vezérigazgató a Cambridge Egyetemen szerzett jogi és közgazdasági diplomát, 1999-től a K and H Bank belga tulajdonosánál, a KBC Banknál volt felelős a Csendes-óceáni térség hat országának tíz bankfiókjáért. A KBC csoporthoz 1996-ban csatlakozott mint a sanghaji kirendeltség ügyvezető igazgatója. Karrierének ezt megelőző öt évét is az ázsiai bankpiacon töltötte, mint az angliai Barclays Bank tajvani működéséért felelős ügyvezető. Hollows a K and H ülését követően elmondta, hogy a bank magyarországi stratégiája nem változik, és az éves tervszámok sem módosulnak. Szerinte a K and H itthoni munkatársai az elmúlt hetekben bizonyították, hogy mostoha körülmények között is tudnak olyan csapatként dolgozni, amely az ügyfelek igényeit magas szinten képesek kielégíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erdős László matematikus kapta az idei Schrödinger-díjat

Erdős László matematikus kapta az idei Schrödinger-díjat

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

707 lóerős lett a Rolls-Royce 2,7 tonnás szabadidő-autója

707 lóerős lett a Rolls-Royce 2,7 tonnás szabadidő-autója