Tetszett a cikk?

Szerdától csatlakozhatnak a hazai tőzsdei befektetők a német Deutsche Börse elektronikus kereskedelmi platformjához, a Xetrához - jelentette be Horváth Zsolt, a BÉT ügyvezető igazgatója. A kelet-európai piacok közül elsőként a Budapesti Értéktőzsde Rt. épített ki technológiai kapcsolatot a német kereskedési rendszerrel.

A magyar tőzsde biztosítja a kereskedésre jogosultak számára a szükséges műszaki infrastruktúrát és a hálózatot. A kereskedés feltétele a Xetra-tagság megszerzése. Ezt öt magyar befektetési szolgáltató kapta meg: a Buda-Cash Brókerház Rt., a Condorde Értékpapír Rt., az Erste Bank Befektetési Rt., az ING Bank Rt. és az Inter-Európa Bank Rt. A technikai háttér kiépítésével párhuzamosan a Keler Rt. létrehozta a Xetrán kötött ügyletek elszámolását biztosító kapcsolatokat.
A Xetrán keresztül a német kibocsátó vállalatok valamennyi értékpapírja elérhető, ezeket az instrumentumokat a német Központi Garantőr intézmény garantálja, a többi részvény, jellemzően amerikai és nyugat-európai blue chipek elszámolása bruttó elven, vagyis nem garantáltan történik. A BÉT ügyvezető igazgatója és a jelenlévő brókercégek képviselői jelentős, akár 50-70 százalékos forgalomnövekedést várnak a külföldi értékpapírokkal való kereskedésben a Xetra-rendszertől. A Xetra elektronikus kereskedési rendszernek jelenleg több mint 300 tagja van, 16 országból. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Elítélték a tíz ember halálát okozó torontói gázolás elkövetőjét

Elítélték a tíz ember halálát okozó torontói gázolás elkövetőjét

Egy majom fogja eljátszani Robbie Williamst

Egy majom fogja eljátszani Robbie Williamst